The Kidnapping of Edgardo Mortara

?

Zajímavosti 3

  • Jednalo by se již o čtvrtou spolupráci Stevena Spielberga a Marka Rylance, přičemž mezi jejich předchozí filmy patří Most špiónů (2015), Obr Dobr (2016) a Ready Player One: Hra začíná (2018).
  • Oscar Isaac byl nějakou dobu spojován s hlavní rolí ve filmu, ale vývoj projektu se zpomalil, protože se mezinárodně hledala hlavní role pro dítě Edgarda Mortary. Projekt se pak dostal do pozadí, když se Steven Spielberg nečekaně přihlásil k režii filmu Akta Pentagon: Skrytá válka (2017), který se rychle dostával do produkce, což vedlo k tomu, že Isaac od projektu filmu odstoupil, jakmile se Spielberg přihlásil k natáčení filmu Akta Pentagon: Skrytá válka (2017). Tím se stav filmového projektu pozastavil, zatímco se pokračovalo v hledání představitele hlavní role, ale kolem roku 2018 se hledání zastavilo, protože Spielberg od té doby ztratil zájem o pokračování vývoje filmu a v dohledné době je nyní na vedlejší koleji.
  • V počátečních fázích vývoje jednal Steven Spielberg a DreamWorks Pictures s Harvey Weinsteinem a Weinstein Company o spolupráci na tomto filmu, ale nemohli se dohodnout na různých aspektech produkce. Oba se vydali vlastní cestou, Spielberg a DreamWorks tento film produkovali a Weinstein a Weinstein Company vyvíjeli vlastní samostatný projekt o Edgardovi Mortarovi. Oba projekty jsou nyní paradoxně oficiálně mrtvé, protože Spielberg přešel k jiným projektům a se společností DreamWorks Pictures již není spojen. Harvey Weinstein se proslavil uvězněním kvůli desítkám obvinění ze sexuálních deliktů a společnost Weinstein Company od té doby ukončila činnost.