O těle a duši

75%
O těle a duši

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jelen, laň a jedna z nejneobyčejnějších romantik posledních měsíců. Škoda jen, že chvilkami je to až moc těžká evropská artovina.
mojmir.sedlacek
6 016 bodů
8
Svěží a v mnoha ohledech neotřelá romantická komedie, která nesází na prvoplánovou naivitu, nýbrž na neotřelé kulisy a humor, pomocí nichž vypráví sympaticky poetický příběh. Kdyby vám na konci ukápla slzička, nedivil bych se, Maďaři přinášejí jeden z letošních vrcholů žánru.

Dodatečné informace

Původní název:
A Teströl és Lélekröl (více)
  • Maďarsko O těle a duši
  • Maďarsko A Teströl és Lélekröl
  • Maďarsko On Body and Soul
Premiéra v ČR:
21. 9. 2017
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Maďarsko

Podobné