Eloise

46%

Zajímavosti 5

  • V žádném státě USA neexistuje právní požadavek, aby rodiče odkázali sourozencům dědictví. Pokud by tedy teta nezpochybnila závěť (což je nemožné, protože je po smrti), nebylo by třeba tuto osobu hledat, protože by neměla žádný právní nárok na žádný majetek .
  • Když Jákob vstoupí po pohřbu do otcova domu, najde nůž, kterým si jeho otec vzal život. Nůž i koberec v místnosti, kde k úmrtí došlo, jsou pokryty čerstvou krví. Vzhledem k tomu, že pohřeb se konal nejméně jeden, možná i více dní po otcově smrti, nebyly by na něm ani čerstvé skvrny od krve, ani samotný nůž. Bylo by to místo činu, a tudíž zcela obsazené policií.
  • Jackie Wilson je pohřben na hřbitově naproti tomuto místu. Dlouhá léta to byl chudinský hrob, dokud se nesehnaly peníze na pořádný pomník.
  • Eloise měla svého času vlastní poštovní směrovací číslo, protože 9. července 1894 jí byl přidělen poštovní úřad.
  • Film se natáčel ve skutečném blázinci Eloise, který býval jedním z největších psychiatrických ústavů na světě. Začínal jako jedna budova ve Westlandu v Michiganu v roce 1832 a pak se rychle rozrostl v komplex 78 budov s vlastním hasičským a policejním sborem, vlakovým nádražím, poštou a farmami. Ústav byl nakonec uzavřen v roce 1982 a od té doby se v něm nachází řada dalších zařízení, například denní stacionář, útulek pro bezdomovce a obchodní kancelář. Mnohé z vedlejších budov, jako například pekárna, hasičská zbrojnice, hostinec a elektrárna, jsou neopravitelné ruiny.