Better Things

71%

Zajímavosti 6

  • 1. série, 10. díl: když chce Duke zůstat doma ze školy, Sam ji nazve Ferrisem Buellerem, načež Duke drkotá zuby stejně jako Ferris, když mu máma řekne, aby si odpočinul.
  • V průběhu seriálu Sam, její dcery a mnoho dalších postav opakují gesto, které spočívá v předstírání plivnutí na hřbety dvou prstů. To vychází ze staré židovské pověry, podle níž si má člověk po zmínce o smrti nebo jiném neštěstí třikrát odplivnout, aby od sebe odehnal zlé oko. V moderní době se s vědomím, že plivání je nehygienické, skutečné plivání většinou nahradilo zvukem symbolizujícím plivání, obvykle "pu pu pu" nebo "toi toi toi".
  • Všechny tři dcery, Max, Frankie a Duke, stejně jako jejich matka Sam, mají genderově neutrální jména. Babička Phyllis se také jmenuje Phil a Samův bratr se jmenuje Marion. Dokonce i Dukova domácí myška se jmenuje Mandy Patinkin; "Mandy" může být mužské i ženské křestní jméno, ale ačkoli herec Mandy Patinkin je muž, domácí myška je žena. Ve skutečném životě Adlonové má také tři dcery, z nichž dvě mají tradičně mužská jména nebo přezdívky: Gideon Adlon a Valentine "Rocky" Adlon.
  • Pamela Adlon byla nominována na cenu Emmy 2018 v kategorii Hlavní herečka v komediálním seriálu za roli Sam Fox v seriálu Better Things (2016), ale prohrála s Rachel Brosnahanovou ze seriálu Úžasná paní Maiselová (2017).
  • V listopadu 2017, poté, co Louis C.K. potvrdil, že obvinění ze sexuálního zneužívání proti němu byla pravdivá, stanice FX zrušila celkovou smlouvu s C.K. a jeho produkční společností Pig Newton. C.K. se nebude podílet na dalších sezónách seriálu. Ten samý měsíc Pamela Adlonová propustila manažera 3 Arts Davea Beckyho z pozice svého manažera. Společnosti Pig Newton a 3 Arts proto nebudou seriál do budoucna koprodukovat poté, co byly obě odvolány ze závěru finále 2. série.
  • Dlouhá přestávka mezi druhou a třetí sérií vznikla kvůli propuštění spolutvůrce Louise C.K., který se podílel na scénáři všech epizod. Pamela Adlonová tak potřebovala čas navíc, aby dala dohromady scénáristickou místnost a naučila se ji vést, což byla velká změna týkající se tvorby prvních dvou sezón.