Skryté zlo

44%
Skryté zlo

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
3
Hororový snímek trpí značnou neoriginalitou a jednoduchostí, takže se z výsledku naprosto vytrácí alespoň náznak strašidelnosti a napětí. Jediné co se daří je udržení tajemna. Kupodivu je to až zázrak. Scénář na základě povídky? Těžko tedy říct, který autor se inspiroval, ale znalci starších hororů poznají v ději velice známé motivy. Jsou tu podivnosti, při kterých umírají teenageři a hlavní postava příběhu pátrá po příčině a snaží se tomu zabránit. Nepřipomíná to takhle náhodou sérii ´Nezvratný osud´? Záhadná postava, kterému se říká Bye Bye Man, na kterého když dotyčný pomyslí... No jasně, komu by to nepřipomnělo sérii ´Candyman´, kde pro změnu stačí několikrát nahlas říci jeho jméno. Výsledek je zhola stejný. A dalo by se pokračovat dál. Děj má velmi pomalý rozjezd a do poloviny stopáže se toho i drží. Takže nuda cloumá divákem až k zoufalství. V druhé polovině se to přeci jen krapet rozjede, ale uchvátit to přesto stále nedokáže. Snímek tedy vypadá jako snaha o něco, co ve výsledku zůstalo někde na pozadí čehosi, co velice rychle upadne v zapomnění.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takový remix starého dobrého Candymana a současných teenege bubákovin (It Follows), který ale nabízí pár dost hutných scén (úvod!), schopné herce a docela zajímavou mystiku příběhu. Škoda jenom, že i tady se postavy chovají dost klišovitě a nevěrohodně, navíc u záběru na digipsa jsem prskal smíchy.
bayern
13 716 bodů
5
Čekala jsem od toho více,ale cloumá mnou velké zklamání.Zlatý Candyman.No prostě dnes režiséři neumějí natočit slušný horor a proto vykrádají nebo kopírují anebo oživují staré klasiky,kterým nesahají ani po kotníky.Toto zlo se vám může vplížit leda do lednice,kam budete nuceni při sledování dost často chodit.


Dodatečné informace

Původní název:
The Bye Bye Man (více)
  • USA Skryté zlo
  • USA The Bye Bye Man
Premiéra v ČR:
23. 3. 2017
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
7,4 mil. USD
Tržby:
26,67 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění