King Kong to rozbalí v televizi

King Kong to rozbalí v televizi
Letošní spektákl Kong: Ostrov lebek ukázal, že se obří opičák stále těší veliké oblibě. Snímek celosvětově vydělal velmi pěkných 554 milionů dolarů a číslo pořád ještě roste. Snad právě kvůli úspěchu filmu se King Kong konečně dočká i první hrané seriálové verze od tvůrců hororu Skryté zlo.
Série bude vycházet z úplně prvního filmového King Konga z roku 1933 a z výtvarných konceptů Skull Island Joa DeVita. Snímek "potáhne" ženská hrdinka a půjde o známý příběh doplněný o nové dějové linie (jak je ostatně v posledních letech u seriálových adaptací filmových hitů dobrým zvykem).
Děj původního filmu je následující: Režisér Carl Denham se s najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo...