Annabelle 2: Zrození zla

68%

Zajímavosti 22

  • (asi v 1h 4 min) Když Janice strčí nějaká démonická jeptiška do stodoly, hlasitě křičí, ale ostatní dívky to zřejmě neslyší. Když však křičí uvnitř stodoly, najednou to slyší.
  • (asi v 1h 25 min) Když se dívky snaží utéct v autě, nemělo by mít elektromagnetický startér. Startér by byl umístěn na podlaze vedle plynového pedálu. Pistole Chevrolet používaly startéry až do roku 1959.
  • (asi v 1h 25 min) Když se dívky ke konci filmu pokoušejí utéct v pickupu, je vidět, jak se pokoušejí nastartovat pomocí spínače zapalování na sloupku řízení. Tento typ spínače nebyl do konce 60. let běžný. Nákladní vůz z éry 40. let ve filmu by měl zapalování namontované na palubní desce.
  • V jedné fázi se děj odehrává ve sklepě, kde se postavy pohybují kolem elektrického vypínače na stěně s moderním designem. Jedná se o tzv. "povrchový spínač", plastovou krabičku s kolečkem, které slouží k zapnutí nebo vypnutí. Tento design by v době vzniku filmu nebyl k dispozici.
  • V čase 1:32:43, kdy se Linda snaží uniknout v němém výtahu, je jasně vidět něčí ruka na okraji vstupního/výstupního prostoru, ke kterému šplhá ve snaze dostat se pryč od démona. S největší pravděpodobností se jedná o někoho, kdo má být právě mimo scénu, aby herečce v případě potřeby pomohl z bezpečnostních důvodů.
  • (cca 21. minuta) Po modlitbě, kterou pan Mullins pronese před jídlem, sestra Charlotte neudělá znamení kříže, jak by to udělal každý správný katolík. Nedělají to ani dívky, ani pan Mullins, ale lidé, kteří se před jídlem modlí, to nedělají vždy.
  • Jedna dívka vejde do místnosti, druhá stojí naproti ní a zpovídá se jeptišce zády k sobě. Dívka, která vstupuje do místnosti, se podívá doleva a doprava a pak se podívá dopředu, aby viděla druhou dívku. Při otevření dveří by druhou dívku viděla okamžitě, aniž by se musela dívat na obě strany.
  • (cca 32 minut) V jedné scéně se objeví sestra Charlotte, která uděluje svátost zpovědi jednomu ze svých svěřenců. V katolické církvi může svátost zpovědi udělovat pouze kněz, takže sestra Charlotte by nikdy neměla pravomoc vyslechnout něčí zpověď a udělovat pokání.
  • (asi v 37. minutě) Sestra Charlotta je v Rumunsku zobrazena v plném hábitu se stejným závojem jako ostatní jeptišky, což by naznačovalo, že složila poslední sliby, ale později je oblečena jako některé jeptišky v současnosti, v upraveném hábitu s krátkým závojem a bez roucha. V době, kdy se film odehrává, by se takto oblékala pouze postulantka (osoba, která chce vstoupit do řeholního řádu, ale ještě nesložila sliby).
  • (asi v 1h 28 min) Ve stodole Carol holými prsty bez mrknutí oka utáhne zapnutou žárovku v objímce. Taková žárovka, dokonce i ta s malým výkonem, by byla příliš horká na to, aby se jí člověk dotýkal po několika minutách svícení, jako tomu bylo v této scéně.
  • (asi v 19. minutě) Když Janice zůstane sama ve svém pokoji, zatímco ostatní dívky si hrají venku, je vidět, jak sedí na posteli, vstane a jde k oknu. Její vlasy se mezi záběry mění z těch před pravým ramenem na ty za pravým ramenem.
  • Text na začátku reklamy "Mullins Toy Company - Finest Handcrafted Dolls" zní: "The Mullins Toy Company přináší radost a zábavu vašim dětem již více než dvacet let. Naše panenky jsou vyráběny se stejnou láskou a péčí, jakou jí vaše holčička věnuje, jakmile otevře krabici a poprvé spatří svou novou nejlepší kamarádku. Věřte nám, že už ji nikdy nebude chtít pustit z ruky! Vždyť to nejsou jen panenky... Jsou to vzpomínky, které vznikají! - Kupte si jednu ještě dnes! - Domečky pro panenky již brzy!" Plakát končí emblémem společnosti a slovy "Nejkvalitnější ručně vyráběné panenky - k dostání v hračkářství Palmeri's".
  • Lou Lou Safran je skutečná dcera producenta Petera Safrana. Objevila se i v pokračování Annabelle se vrací domů (2019), ale jako jiná postava.
  • Původně měl být uveden 19. května 2017, ale byl přesunut na 11. srpna 2017, aby nekonkuroval filmu Vetřelec: Covenant (2017).
  • Rámová konstrukce kolem vchodových dveří statku zobrazuje pravidelné kříže a obrácené kříže, které mohou symbolizovat, že v domě bojují jak svaté vlivy, tak temné síly.
  • David F. Sandberg se zpočátku zdráhal film režírovat, protože se mu hororová pokračování obecně nelíbí. Svůj názor změnil, když bylo jasné, že natočí samostatný prequel bez větších závazků navázat na jiné filmy, kromě několika krátkých odkazů na ně.
  • Jedná se o první film Conjuring, ve kterém Ed a Lorraine Warrenovi nevystupují ani nejsou nijak zmíněni. Edit: Kněz se o Warrenových zmiňuje a uvádí, že v těchto případech často spolupracovali s církví a že je také oslovoval s prosbou o pomoc.
  • Sestra Charlotte (Stephanie Sigmanová) se přiznala Esther Mullinsové (Miranda Ottová), že kdysi porodila syna. Dala ho k adopci, ale později zjistila, že se chlapec v sedmi letech utopil, když uvízl pod ledem zamrzlého jezera. Později Charlotte slyší v posteli podivné zvuky, a když pod ní podrží světlo, uvidí na stěně chlapcův stín, jak se zoufale drápe na led nad sebou. Scény byly natočeny, ale nakonec byly pro film považovány za zbytečné.
  • Statek sloužil také jako Doloresin domov ve filmu Westworld (2016).
  • Tree O'Toole, která hrála dospělou Annabelle Higginsovou, je obvykle kaskadérka a v ostatních filmech Conjuring dělala kaskadérku Verě Farmigové. Dospělou Annabelle Higginsovou hrála také v prvním filmu Annabelle (2014).
  • Byl spojen s kontroverzní soutěží o krátký hororový film, v níž by Warner Brothers po tři roky právně vlastnili nápad vítěze soutěže (a měli by možnost z něj vytvořit celovečerní film), přičemž by byli povinni kompenzovat soutěžícího pouze částkou 100 USD a možností setkat se s režisérem Davidem F. Sandbergem (pokud by byl k dispozici).
  • Film má potitulkovou scénu, která odkazuje na film The Nun (2018).