Friday the 13th: The Game

73%

Zajímavosti 22

  • Na jedné z kůží Jasona Voorheese pro film Pátek třináctého, část III (1982) má na sobě modrou hokejovou masku, fialové oblečení, fialovou kůži, ale modré ruce. Přesně takový design měl Jason Voorhees pro hru Pátek třináctého (1989) pro NES.
  • Při rozhodování, zda tuto hru hodnotit jako M pro dospělé nebo 18+ pouze pro dospělé, padlo mnoho argumentů. Bylo zvoleno M jako Mature
  • Na kazetě Tommy Jarvis 2 se Tommy zmiňuje, že jejich otec je se Sally v Mexiku. Ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982) se Elliot zmiňuje o jejich otci úplně stejně.
  • Scénárista a režisér filmu Pátek třináctého, část VI: Jason žije (1986) Tom McLoughlin napsal knihu "The Pamela Tapes", kterou najdete ve hře. Na těchto nahrávkách je Pamela Voorheesová vyslýchána náčelníkem Tomem Kelleym a detektivem Joem Madderym ohledně Jasona po jeho zmizení/utopení. Pamele také radí doktor Jarvis (otec Tommyho Jarvise).
  • Každý poradce je označen tropem/stereotypem. Jsou to: A.J. Mason - rocker. Adam Palomino - podrážděný kluk. Brandon "Buggzy" Wilson - sportovec. Chad Kensington - prepychový kluk. Deborah KIm - knihomolka. Eric LaChappa - šprt. Fox - motorkář. Jenny Myers - holka od vedle. Kenny Riedell - Hlavní poradce. Mitch Fioyd - Zhulenec. Sheldon 'Shelly' Finkelstein - Vtipálek. Tiffany Coxová - Koketka. Vanessa Jonesová - Sportovkyně. Victoria Sterlingová - Kočičí dívka. Tommy Jarvis - Hrdina.
  • Postava Jenny Myersové by mohla být narážkou na další hororovou ikonu Michaela Myerse z filmů Halloween. Její hlas dokonce namluvila Kristina Klebe z filmu Halloween (2007) Roba Zombieho.
  • U severovýchodního východu z mapy Higginsova přístavu se nachází most. Na mostě je zlom, který způsobil Chris Higgins z filmu Pátek třináctého, část III (1982).
  • Sean S. Cunningham, režisér původního filmu Pátek třináctého (1980), chtěl do hry zahrnout Stevena Johna Assantiho jako hratelnou postavu, ale bohužel mu v tom zabránil soudní spor.
  • Mnoho dostupných poradců je založeno na postavách z filmů. Adam Palomino je založen na Clayovi Millerovi z remaku Pátek třináctého (2009), A.J. Mason je založena na Violet Moraine z Pátku třináctého: Chad Kensington je založen na kombinaci Paula McCarthyho z filmu Pátek třináctého, část 2 (1981), Russela Bowena z filmu Pátek třináctého, část VII: Nová krev (1988) a Trenta Suttona z remaku filmu Pátek třináctého (2009).Jenny Myersová je založena na Chrisi Higginsovi z filmu Pátek 13. - část III (1982), Tiffany Coxová je založena na kombinaci Terryho McCarthyho z filmu Pátek 13. - část 2 (1981) a dvojčat Tiny a Terri Mooreových z filmu Pátek 13.: Poslední kapitola (1984).Debra Kim je založena na Maddy Paulson z filmu Pátek 13. část VII: Nová krev (1988), Mitch Floyd je založen na Charlesi Garthovi z filmu Pátek 13. část III (1982)Victoria Sterling je založena na Melisse Paur z filmu Pátek 13. část VII: Nová krev (1988), zatímco ostatní postavy jako Fox, Shelly a Tommy Jarvis jsou vytrženy přímo z filmů. Adam Palomino, Kenny Riedell, Brandon "Buggzy" Wilson a Eric LaChappa jsou založeni na lidech, kteří zaplatili určitou částku na Kickstarteru.
  • Všech 10 úrovní v režimu výzev je tak či onak založeno na scénáři z filmu: Pátek třináctého: A New Beginning (1985).Power Struggle - Friday the 13th Part III (1982).Lights Out - Friday the 13th (1980).Stargazing - Friday the 13th Part III (1982).Packanack Party - Friday the 13th Part 2 (1981).Snuggle by the Fire - Jason Goes to Hell: Poslední pátek (1993).Strip Poker - Pátek třináctého (1980).Útěk - Pátek třináctého: Poslední kapitola (1984).JASON JE TADY - Pátek třináctého: Prázdninová párty - Pátek třináctého: Poslední kapitola (1984).
  • Na kazetě 5 Tommy Jarvis, Tommyho doktor ho převádí do péče doktora Neila Gordona v azylovém domě Westin Hills ve Springwoodu. Jedná se o odkaz na film Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987).
  • Vzhled a výchozí oblečení postavy Jenny Myersové je inspirováno poslední dívkou Chris Higginsovou z filmu Pátek třináctého, část III (1982).
  • Na mnoha kloboucích, které vidíte na náhodných kusech nábytku, je napsáno "Blairstown", což je název města, ve kterém se natáčel původní film.
  • Ve hře je celkem 14 "poradců", za které můžete hrát, přičemž Tommy Jarvis z VI. dílu je ve hře jako "hrdina". Rob Dier z filmu The Final Chapter se objeví jako oběť v úvodní scéně.
  • Na 13. kazetě Tommyho Jarvise Tommy vysvětluje, že hledal přeživšího zástupce Ricka Cologna, aby mu pomohl potvrdit jeho příběh. Rick se však přestěhoval do Ohia a začal používat dívčí jméno své ženy Pastori. Než s ním však Tommy stačil promluvit, byl Rick zavražděn maniakem jménem Pinker. K těmto událostem došlo ve filmu Shocker (1989). V obou filmech si zahrál Vincent Guastaferro.
  • Žluté auto je stejné jako z filmu Pátek třináctého, část 2 (1981).
  • Hráči si mohou vybrat ze všech Jasonů od "Part 2" až po "Jason Goes to Hell", přičemž každý z nich má 3 krvavé kůže. 'Part V' aka Roy Burns má na výběr modrou nebo zelenou kombinézu.
  • Proslýchalo se, že do hry budou přidáni "Ghost Jason" a Kyle McLeod z fanouškovského filmu Never Hike Alone (2017) poté, co Drew Leighty prohlásil, že nejenže je ve studiu motion-capture, ale že s tvůrci hry jedná o přidání své postavy.
  • Ve hře se objevují tři lidé, kteří pracovali na filmech Pátek 13. století. Hororová ikona Kane Hodder, který hrál Jasona Voorheese ve filmech Pátek 13. část VII: Nová krev (1988), Pátek 13. část VIII: Jason bere Manhattan (1989), Jason jde do pekla: (The Final Friday, 1993) a Jason X (2001), který pro hru natočil Jasonovy vraždy, zatímco sultán filmu Splatter Tom Savini, který dělal make-up a navrhoval vraždy pro původní Pátek třináctého (1980), navrhl vraždy použité ve hře, a konečně Harry Manfredini, skladatel hudby k filmu Pátek třináctého (1980), vytvořil hudbu pro hru.
  • Na začátku června, sotva rok po vydání hry, byla kvůli žalobě podané kvůli tvůrčím právům budoucí DLC zrušena na neurčito. Patří mezi ně mapa Uber Jason and the Grendel z filmu Jason X (2001), obrázky Pamely v mládí, balíček pyžamového oblečení a mnoho dalšího.
  • Thom Mathews, který hrál postavu Tommyho Jarvise ve filmu Pátek třináctého, část VI: Jason žije (1986), si ve hře zopakuje svou roli.
  • Během jízdy se na tachometru stále zobrazuje 0 mil za hodinu.