Smrtonosná zbraň

74%

Zajímavosti 8

  • Dům, ve kterém bydleli alverzovi v prvním díle, je také stejný dům, ve kterém bydlel Dominic torretto ve filmech Rychle a zběsile.
  • Riggsova vojenská minulost se v seriálu oproti filmové verzi změnila. Ve filmech je Riggs (Mel Gibson) bývalý odstřelovač speciálních jednotek americké armády (tj. "zelený baret"). V televizním seriálu je postava Riggse v podání Clayna Crawforda bývalým příslušníkem Navy SEAL.
  • Steve Boyum, jeden z režisérů, prováděl kaskadérské kousky ve druhém a třetím filmu Smrtonosná zbraň. Kaskadérské kousky předváděl také ve filmu Navždy mladý, dalším filmu s Melem Gibsonem, a v Posledním skautovi s Brucem Willisem a Damonem Wayansem, jehož scénář spolu s prvním filmem Smrtonosná zbraň rovněž napsal Shane Black.
  • V reklamách na tento seriál byl Clayne Crawford uváděn jako "Introducing Clayne Crawford" (což je označení obvykle vyhrazené pro debutující herce), přestože Crawford se poprvé objevil na obrazovce v roce 1997 (v epizodě seriálu Buffy, přemožitelka upírů) a od počátku roku 2000 má na kontě několik titulů ročně.
  • Na rozdíl od typických, zdramatizovaných filmových a televizních zobrazení je technika, kterou Riggs používá k vykopnutí dveří tak, že se otočí zády a kopne do dveří za sebou - známá jako kop mula -, často preferována a fyziologicky přijímána jako silnější a spolehlivější metoda.
  • V dubnu 2018 Nellie Andreeva z Deadline Hollywood informovala, že jednání o prodloužení třetí série seriálu komplikuje přetrvávající problém s chováním Clayna Crawforda na place. Andreeva uvedla, že Crawford (Martin Riggs) byl opakovaně napomínán za to, že vytváří emocionálně zneužívající a nepřátelské pracovní prostředí, a že problém "eskaloval do té míry, že se ostatní herci i štáb Smrtonosné zbraně cítili nepříjemně, když s ním byli na place". Andreeva napsala, že vzhledem k tomu, že předchozí disciplinární opatření nevedla k nápravě Crawfordova chování, přistoupili tvůrci seriálu k velmi neobvyklému kroku a zvažují přeobsazení jeho role. Po zveřejnění v Deadline Hollywood tento příběh převzala a znovu zveřejnila řada dalších zpravodajských serverů z oblasti zábavy, včetně TV Guide, Vulture, TV Line a dalších. V květnu 2018 byl Crawford nahrazen Seannem Williamem Scottem v nové postavě, bývalém příslušníkovi námořnictva SEAL Wesleym Colem.
  • V poslední epizodě 1. série během promoce zazní jedno jméno, Michael Waynes Kyle, což je hříčka na Damonovu postavu ze seriálu Moje žena a děti, Michaela Kylea.
  • Když na začátku pilotní epizody vidíme Riggsovu manželku Mirandu, jak mává sousedovi, který zalévá trávník, je dům za ním domem, v němž žili Murtaughovi z filmů Smrtonosná zbraň.