Deepwater Horizon: Moře v plamenech

77%
Deepwater Horizon: Moře v plamenech
Deepwater Horizon: Moře v plamenech (Deepwater Horizon) je americký katastrofický film inspirovaný skutečnými událostmi z 20. dubna roku 2010. Toho dne došlo v Mexickém zálivu na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon k ohromnému výbuchu a následné přírodní katastrofě, která nemá v amerických dějinách obdoby. Důvodem byla odbytá konstrukce na plošinách způsobená nedočkavostí společnosti BP. Zdržování prací se firmě nelíbilo a přestože inženýři žádali více času na správné dokončení všech prací a technologií, vše bylo spuštěno bez řádné kontroly.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Peter Berg a Mark Wahlberg podruhé. Opět jak to bývá u Berga zvykem nechybí správný patriotismus a hrdinství. Snímek je opět velmi americký,ale na to už jsem si u Berga zvykl. Deepwater Horizon je směs všemožných klišé kde vystupují ty netypičtější lidské charaktery. Jenže ono se to všechno zakládá na skutečné události a tomu dávám plus. Ve chvíli kdy se vše pokazí a vypukne požár nabírá snímek na obrátkách a vy jen čekáte kdo to doválčí až k závěrečným titulkům. Celé je to nasnímané reálně a bez zbytečných okolků. PS: Americká vlajka samozřejmě nechybí.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
7
Film podle pravdy, vlažný start, v polovině to začne gradovat. Je to typicky americké, hrdinské, přehnané. Na film se přesto dobře dívá, druhá polovina má spád a je to akční a film uteče, jako voda.. 70% asi stačí. Mark Wahlberg byl určitě dobrou volbou a filmu pomohl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První dialogová půlka se mi líbila dost. Berg to měl všechno pevně v rukách, a ikdyž jsem z Wahlberga měl pocit mírného přehrávání, tak se ten zrod katastrofy povedlo natočit fakt dobře. Chápu, že v zájmu reality to asi jinak nešlo, ale to následné pobíhaní v ohni bylo šíleně nepřehledné. Navíc mě dost štvala linie s Kate Hudson.


Dodatečné informace

Původní název:
Deepwater Horizon (více)
  • USA Deepwater Horizon: Moře v plamenech
  • USA Deepwater Horizon
Premiéra v ČR:
29. 9. 2016
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Deepwater Horizon: Moře v plamenech je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch