Cizinec ve vlaku

65%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Já si tento film naprosto užil. Od chvíle kdy si ve vlaku k Michaelovi přisedne tajemná žena,začne snímek nabírat obrovské obrátky. Přistihl jsem se,že sám hledám toho kdo mi přijde podezřelý a to značilo jen jedno - snímek mne naprosto pohltil. S přibývajícími minuty je tempo naprosto vražedné a Liam Neeson to má celé pod palcem. Tohle jsou role,které mu sedí nejlépe. Havárie vlaku vypadá parádně a to co následuje potom nabízí hutnou atmosféru. Ano je to sice prvotřídní akční výplach,ale sakra dobře natočený. Já se prostě bavil a dávám 75%.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Od první chvíle, kdy Liam Neeson nasedne do vlaku je film neskutečně napínavý a má hutnou atmosféru. Bohužel se film nevyhnul spoustě fyzikálních nesmyslů a zbytečně přepálených scén a digitálnímu bordelu. Za tu atmosféru a napínání diváka až do samotného konce dávám 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Už asi po 40 minutách to nabírá ten zdlouhavý a unuděný styl, který vydrží až do konce. Překombinovaný thriller, ve kterém zvraty nepřekvapí, akce neoslní..jednoznačně nejslabší společný film dvojky Serra-Neeson.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Liam Neeson je už nějakou dobu akční hrdina. Objevil se v povedené trilogii 96 hodin která z něj oficiálně udělala akčního borce a nyní už počtvrté spojuje spolupráci s Jaumem Colletem-Serou (předtím Neznámý, Non-Stop a Noční běžec). Z předchozích tři práci byl nejlepší Non-Stop a to spíše kvůli skvělé klaustrofobické situace v letadle a skvělé detektivce v ní kdy Neeson chodí letadlem a postupně zjišťuje kdo vyhrožuje zničením letadla. Neznámý a Noční běžec jsou filmy slabší ale pořád nadprůměrné akční zábavy. A Cizinec ve vlaku je v podstatě to samé: Nadprůměrná akční zábava a nic více. Už z trailerů bylo znát, že jde o neoficiální sequel Non-Stopu kde Neeson a Serra vyměnili letadlo za vlak a v konečném součtu to dopadlo stejně. Neeson opět chodí po vlaku, opět zjišťuje kdo by mohl být terč, opět se rve s podezřelými (kteří nakonec vyjdou jako nevinní), někoho obviní (aby se v závěru ukázalo, že je nevinný) a nakonec dojde k šokujícímu zvratu. V tom by nebyl problém ale... je to slabší než ve zmíněném Non-Stopu. Radost ale divák může mít z obsazení kde potěší nejen opět cool Neeson, ale i záhadná Vera Farniga, vždy šarmantní Patrick Wilson nebo Sam Neill kterého nikdy není dost. Jaume Collet- Serra zase přinese pár výborných vizuálních nápadů při tom všem projíždění ve vlaku. Je to tedy fajn ale nic více. Rozhodně nic převratného a především nečekaného. Což je škoda jelikož Neesona není nikdy dost.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
7.5
Cizinec ve vlaku není bezchybný film, není to ale vyloženě zklamání. Collet-Serra a Neeson dokazují, že na to stále mají, ovšem ne v takové parádě (jako NON-STOP), či s tak zamotaným dějem (Neznámý), nebo oldschool záležitost (Noční běžec), je to tak něco mezi tím vším. Naštěstí Cizinec přináší jednu razantní změnu, na kterou nejsem u Neesona zvyklí, fakt, že už není nejmladší. Proto se souboje stávají zajímavějšími a nebezpečnějšími, ovšem, není jich tolik a když už tam jsou, mají ten zběsilý střih. Dobrému dojmu nepřidávají ani CGI triky, které působí amatérsky až směšně (Jistě pochopíte přesnou část, až film uvidíte). Ale ano, má to spád, má to Neesona a ne vyloženě špatný scénář, tudíž se nudit nebudete a pokud vás Collet/Neeson filmy před tím bavili, tak zde to bude stejně. Hold kluci umí odvést dobrou práci, ale ne vyloženě výjimečnou. 75%
Pas
Pas
6 225 bodů
4.5
Cestování vlakem má pro mnohé své kouzlo a když se do toho vloží Liam Neeson bude o zábavu postaráno.Tedy přesněji napsáno, takový byl patrně záměr tvůrců tohoto snímku.Posbírali několik námětů z různých žánrů a spíchli dohromady železničně/katastrofický thriller u kterého však téměř vůbec nemrazí , zato je plný nejrůznějších klišé od nedostupného mobilu přes přihlouplé jednání postav až po charakterní vyůstění závěru bez konce.Nezaživný scénář který evidentně staví na charismatu představitele hlavní role kdy "protihráči" jsou v podstatě nezáživný komparz, si s touto "zápletkou vystačí cca 15 minut potom je to jen kvalitativní sešup dolů.Když k tomu přidáme naprosto neuvěřitelnou nereálnost mnoha scén, dostaneme kyselý mix na jedno shlédnutí , ve kterém spíš divák přemýšlí kde danou scénku či situaci už viděl než by se zabýval osudem postav ve filmu. Tuctový, podprůměrný, snímek ke kterému naprosto není důvod se někdy příště vracet.
Floridsky
4 376 bodů
6
První polovina luxusní thriller, který se pak bohužel přetaví v akční nelogické béčko. Škoda, ale zábavné to bylo dost.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
9
Viděno v kině. Mě to teda hodně bavilo. ½ filmu je dosti napínavá, prostě podobná varianta NON-STOPU. Takže jsem byl nadšen. Ta druhá část filmu se už jakoby utrhla ze řetězu, resp.režisér. Najde se tu i pár trochu ujetých scén. Přesto jsem se ani na minutu necítil trapně. Ocenuji, že režisér zvolil odlehčenou notu. Bylo by už nudné, aby se to bralo přespříliš vážně. Vyloženě to nepůsobí jako klasická Neesonovka. Neeson už zde viditelně zestárl, takže často dostane v bitkách na prdel, ale přesto se nevzdává a bojuje dál. Akcí to není úplně přeakčnělé, ale o to tu vůbec nejde. Režijně, kamerou apod je to natočeno opravdu prvotřídně, Serra se skutečně překonal. Největší ujetou scénou bylo asi vykolejení vlaku a přejezd přes světla, ale v dobrém slova smyslu. Finále bylo už dost předvídatelné, ale neměl jsem s tím problém. Po shlédnutí v kině jsem se cítil dost rozporuplně, ale záporných pocitů jsem teda moc neměl. Mělo to opět skvělého Liama, pár tvrdých bitek, nějaké ty přestřelky, napětí, vtipné hlášky, solidní soundtrack, ujeté scény, atd. Těším se na další shlédnutí.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
4
Zajímalo by mě kam daly hodnotící oči a mozek. Děj předvídatelný a nudný. Klišé padá na klišé. Zápletka plná logických kolapsů při kterých se zadrhává mozek. Farmiga, Wilson a Neill nemají co hrát. Tři dobré scény jinak nic než další průměrný hollywood.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
2.5
Další akčňák s Liamem Neesonem, který zapadá mezi Nočního běžce, 96 hodin: Zúčtování nebo NON-STOP. Pro mě to byl obyčejný film, který mě svým koncem nepřekvapil a veškeré jednání hlavní postavy při řešení úkolu nebavilo, ale zároveň nenudilo. Příště si už ale další podobnou Neesonovskou nakládačku nepustím.