Baby Driver

77%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Baby Driver má vše co na filmech miluji. Kvalitní herecké obsazení,dobré dialogy,precizní akci a vynikající hudební podklad,který opět odvedl pořádný kus práce. Wright je velmi zručný režisér a tento snímek dovedl ve zběsilém tempu až k závěrečným titulkům s naprostou lehkostí. Pokud je ne vás Drive příliš temnou podívanou,tak sáhněte po téhle "odlehčenější" verzi.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
Tento film mě rozhodně nezaujal. Kladně hodnotím hlavního hrdinu, který je osobitý a nebýt jeho, film je typicky béčkový. Film je plný klíšé, nesmrtelných hlavních hrdinů i padouchů, honičky nepůsobí extra věrohodně. Za mě je to nepovedený film, který měl vyšší potenciál.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Zklamání. Film s hlavním hrdinou, který je nesympatický sociopat, ale asi měl být roztomilý. Film nudný a sterilní, i když měl asi být výrazný a živelný. Nejhorší Wright.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Wright se svou bezednou studnicí nápadů a jeho odpověď na Refnova Drivera. Výborný soundtrack, libové obsazení. Silná erková šleha, která i přes slabší druhou třetinu patří k tomu nejzajímavějšímu, co jsem letos viděl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Baby Driver má děj, který jsme viděli už mockrát, vlastně bezpočtukrát, přesto se mu celkem slušně daří po většinu promítacího času nenudit. Zvláště začátek je parádní jízda, kde se i s málo slovy odehraje spousta zábavných momentů, a to nejen za volantem, ale i během tzv. vaty. Mít to slabšího režiséra, mohla to být katastrofa, ale Edgar Wright byl zjevně při chuti, stejně jako jeho herecký ansámbl. Jsem rád, že se mi potvrdilo, že Ansel Elgort má na to být leading man.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Navoněná popová eskapáda s docela fungujícím rytmem střídání dynamických a konverzačních scén, jejíž největší devízou je promyšlená střihová skladba a pohyb kamery i postav po mizanscéně, díky čemuž i ty zdánlivě pomalejší scény nevybočují z nastoleného tempa. Ale aby se tu našla jediná pasáž, kterou bych si chtěl v budoucnu zopakovat, nebo jediný zvrat, který by mi přišel zajímavější než jízda osobákem po našich dálnicích, to ani náhodou. Nejlepší postavou jednoznačně hláškující Spacey (nuceně cool Fox se nechytal), nejvtipnější scénou zřejmě ta nejstatičtější - obhlídka místa činu s osmiletým klučinou. Wright to má možná řemeslně v malíku a jednotlivosti promyšlené, ale tentokrát prostě nebaví příběhem ani postavami..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
S režisérem Edgarem Wrightem mám podivný vztah- Rozhodně o něm můžu říct, že je to talentovaný režisér. Jeho neoficiální Trilogie krve a zmrzliny (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U konce světa) mi však moc vtipná nepřišla a Scott Pilgrim proti zbytku světa byla zase ztráta potenciálu. Baby Driver však od začátku z trailerů vypadal slibně a dopadl následovně. Baby Driver je rozhodně nejlepší Wrightův film. To však z něj nedělá do puntíku dokonalý film. Hlavní postava Baby trpí od autonehody v mládí pískáním v uších a proto musí pořád nosit sluchátka. To znamená, že většina filmu tvoří hudba. Film od začátku do konce jede a to je rozhodně dobře. Celá úvodní scéna je úžasná a to byl pouze začátek. Musím se Anselu Elgortovi omluvit- Něco v něm opravdu je. Jeho Baby mě totiž jako hlavní hrdina bavil. Je to neuvěřitelně sympatický hrdina a každá scéna kdy si užíval za zvuku hudby mě neuvěřitelně bavila. Co mi zpočátku trošku vadilo byl vztah s Deborou- Lily James je fajn ale když nastoupila ona šel veškerý děj a spád stranou a já se modlil ať něco rychle začne. Časem ale Debora začne brát důležitost a nakonec je to další fajn postava filmu. Jamie Foxx, Jon Hamm a Jon Bernthal jsou lupiči které Baby vozí a zatím co Bernthal má malé cameo (avšak i to si patřičně užije) Foxx a Hamm si zahráli neuvěřitelný psychopaty se kterými si neuvěřitelně vyhráli. Foxx má toho Oscara zaslouženě. A Kevin Spacey jako Doc jako vždy skvělý- nemám ho v TOP 3 herců jen tak. Spacey musí být opravdu bůh herectví jelikož jeho postava je fakt neuvěřitelně vykreslená a chtěl bych s ní víc. Baby Driver je také mnohonásobně vtipnější než Trilogie krve a zmrzliny či Scott Pilgrim opravdu jsem měl občas záchvaty smíchu. Co tak úplně nešlape? Závěrečná akční scéna filmu, samotný závěr, menší šeslápnutí z plynu v druhé půlce a lepší dokreslení minulosti spojené s Babyho rodiči. Jinak však fajn jízda, Wrightův nejlepší film (i když k tomu stačí málo) a celkem mě zajímá Baby Driver 2. Wright snad znova už nikdy nezklame.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Ten Wright mě fakt štve! Umí natočit takovou blbost jako je Scott Pilgrim, a pak schrastí něco tak parádního, jako je tohle. Audiovizuálně tomu není naprosto co vytknout.. Jenže příběhově je to takový strohý mix všehomožného. Babyho příběh mě zaujal a ty honičky v autě jsou teda něco. Je to zábavný, strhující a nápaditý. Hudební složka je tady fakt nářez! Ta řekněme "romance" mezi Babym a Deborou je špičková, až jsem prosil, aby to nekončilo. Herecké výkony zela precizní, ať už Jon Bernthal, který se tady mihne jen na pár záběrů, tak i hvězdnější cast v podobě Kevina Spacey, či Jamie Foxxe. Nelze to ukončit bez zmínky o střihu, který nám z toho po právu udělal naprostou lahůdku a snímek na velká plátna. 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
7.5
Edgard Wright opět ukázal, jak udělat film. Jen moje očekávání byla asi moc velká, protože i když jsem se skvěle bavil, tak jsem byl i mírněji zklamaný. Není to úlet Scotta Pilgrima, ani svižnost Hot Fuzz. Je to holt jiný Wright. Ubyla vtipnost a nastavil se vážnější příběh. Pro někoho možná vítaná změna, pro mě nikoliv. Velmi důležitá věc, kterou stojí za to zmínit, je soundtrack. Ten tvoří jakýsi bod zázemí celého filmu, ten je svižný, dravý a k situaci perfektně vybraný. Akční scény jsou nápadité a hravé a přestože film táhne, po perfektně nastaveném tempu se to všechno zastaví a jede se pomalu. Neříkám, že pauza občas neuškodí, ale po tak vypilovaném finále, to je hodně studená sprcha. Celkově je ale Baby Driver skvělou letní a akční podívanou, na kterou je dobré si dojít do kina. Rozhodně nebudete zklamaní.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
wrightovy chyba pegg ako spoluscenarista aby tomu dodal trocha humoru a nadsazky. takto sa to snazi byt "too cool" az to nudi. americky wright sa na britskeho edgara nechyta ani z daleka...