Extinction

59%
Extinction
Během evakuace lidí do bezpečné zóny, poté, co svět postihla zombie apokalypsa, přichází Jack při útoku krvežíznivých bestií o svou milovanou manželku. Jedněmi z mála, kteří přežijí, jsou jeho dcera Lu, která byla v době ataku miminkem, a nejlepší přítel Patrick, jehož následné okolnosti změnily natolik, že z jejich vztahu s Jackem se vytratilo to nejcennější, důvěra. Aby toho nebylo málo, všech přeživších zasáhne další katastrofa. Celá planeta se pokryje hustým sněhem, přičemž mrazy dosahují hluboké minusové hodnoty. Kdo se nedokáže před krutou zimou schovat, nedožije se následujícího dne. Stejný osud kromě lidí postihne i krvelačné bestie, to se však změní v okamžiku, kdy zdánlivě ze dne na den nemrtví získávají vůči mrazům imunitu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
8
Snímek je dalším zástupcem do zombie subžánru, který svým námětem kupodivu jistý druh originality má. Zombie film byl v posledních několika letech házen do autu hlavně vlivem svého neustálého sebeopakování. Najít scénář s nějakým novým úhlem pohledu byl takřka nadlidské síly. Trpělivost však růže přináší, což tento evropský filmový počin plně potvrzuje. Přímo o zombie film se v podstatě vlastně nejedná, ale má s tím co do činění. Na pozadí apokalyptické epidemie tu máme spor dvou bratrů, což je pro ně v dané situaci v rámci boje o přežití ohromnou zkoušku lidskosti a pochopení. Je těžké v takovémto příběhu najít hlavního hrdinu nebo se po divácké stránce postavit na něčí stranu. Děj je ve svém vývoji zcela nerozhodný v charakteristice každého z nich. Kdo je větší hrozba a pro koho? A dokáže nějak nějak danou situaci zvrátit a donutit bratry ke spolupráci? Film je tak zaměřen spíše na obyčejný lidský přístup, čímž je snímek svým způsobem frustrující. Nechat zabít souseda jenom proto, že je nenáviděn? Snaha o přežití může být hodně nepříjemná, když se nebude náležitě jednat se sousedy, zvláště při vědomí, že jsou společně jedni z mála zbývajících lidí, kteří mají to štěstí, že přežili apokalyptickou epidemii. Takže nic pro diváky čekající klasický neustálé zombie útoky, roztrhaná těla a potoky krve.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Krkolomné rodinné drama na pozadí post-apo světa ovládaného zombie.Pokud jste příznivci biblických motivů na téma vina-trest-odpuštění mixnutého příběhem dua Kain a Ábel pak je to přesně vaše parketa.Snímek sice s ponurou atmosférou ale totálně bez akce, zápletky nebo gradace, pokud tedy nepovažujete několik Albíno-hopsalů za něco "echt".Film natočený někde na samotě u lesa s hereckým ansámblem menším než je fotbalová jedenáctka .Takové komorní drama u svíček při chladných dnech a studených nocích.Nic nového nebo dokonce objevného v rámci žánru ani vykreslení těch několika málo postav nestojí za řeč a tak lze snímek shrnout jako nezáživnou patlaninu kterou není třeba vidět víc než jednou.

Dodatečné informace

Původní název:
Extinction (více)
  • USA Extinction
  • USA A kihalás szélén
  • USA Apocalipse
  • USA Czas wymierania
  • USA Extinção
  • USA Extinction - Sopravvissuti
  • USA Istrebljenje
  • USA Welcome to Harmony
  • USA Zánik
  • USA Αφανισμός
  • USA Вимирання
  • USA Вымирание
Premiéra v ČR:
7. 9. 2015
Země původu:
USA, Španělsko, Maďarsko, Francie
Čeština:
Extinction je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch