Božská Florence

70%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Hugh Grant poměrně vyváženě miluje svoji filmovou manželku Florence (Meryl Streep) i její peníze. Ta ženská má přes svůj dramaticky tragický hlas a poměrně pokročilejší věk určité neodolatelné kouzlo spočívající v zcela upřímné vášni pro zpěv a naprosté neschopnosti reflektovat, že její pěvecké nadání se pohybuje v záporných hodnotách. I publikum je schopno vnímat vášnivost zaujetí a celé vystoupení v Carnegie Hall kupodivu neskončí naprostým výsměchem, byť v jedné velmi kritické chvíli vystoupí na obranu Florence dáma, co je obdařená mimořádnou empatií, byť na to zrovna nevypadá. Jinak oba hlavní představitelé hrají dokonale přesně, a ladí spolu i přes ten věkový rozdíl.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Opět skvělé převtělení božské Meryl. Vtipně zábavný , ale v něčem i poučný film , ale hlavně nenáročný pro nenáročného diváka , ničím neurážející. Nu což , někdy je těžko se vymotat z neupřímných sdělení..............
fido68
fido68
1 453 bodů
8
Zpívala falešně, neměla dostatečný rozsah a neudržela rytmus,přesto se stala Florence Foster Jenkins nejznámější americkou sopranistkou, proslulou svými gramofonovými nahrávkami a vyprodaným koncertem v Carnegie Hall. Narodila se roku 1968 v zámožné rodině žijící v Pensylvánii.Nejvíc mně bavil Hugh Grant a Simon Helberg taky nebyl k zahození a k výkonu Meryl Streep není co dodat,ta nezklame nikdy.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8
Božská Meryl rozvlnila svůj hlas do operní falše a Florence na plátnech kin povstala jak Valkýra v úžasnou podívanou. Herecké trio v seskupení Streep, Grant a Helberg bylo opravdu výtečné, spoluladilo krom zmíněného zpěvu naplněného děsivým kvílením a já si vychutnával každý hlt tohoto citlivě vtipného dramatu za neustálého tikotu metronomu. Inspirací filmového opusu je skutečná událost, která naučila lid si pevně svírat ušní dutiny, aby náhodou díky Božské Florence nedošlo k jejich destrukci a necitlivému zahlušení. Naštěstí film mi žádnou destrukci nezpůsobil, ba naopak mě příjemně po duši pohladil.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
6.5
Film je natočený podle skutečné události a o skutečné neskutečné ženě. Florence byla v podání Meryl nádherná osobnost. A je zařážející že někdo kdo tak miluje hudbu je sám u sebe naprosto hluchý. Ale třeba je to následek nemoci kterou jí manžel předal o svatební noci. A ani Hugh mi nevadil.
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
7.5
Ja jako učastnicka někvolko pěveckých sútaží viem pochopit že láska k hudbe a ponímanie sebe samej može vest ku tekovejto situacii. Obdivujem ludí ktorý mali Florence tak radi že jí ´její život a životni optimismus nechavali na vyskej úrovni tak aby si mohla žit svoj krásný a štastný život aj kde to předtím asi tak úplně něbolo
majhan
majhan
453 bodů
5.5
Tak nevím nevím, zda se mi chce jít na komedii, kde se celý film vysmíváme něčímu netalentu. Doufejme, že alespoň občas zazní ve filmu aspoň trochu soucitu a empatie a upřímného humoru, aby se tolik, v dnešní době, potřebné odreagování mohlo dostavit.
Žid Baribal
Žid Baribal
410 bodů
9
roztomilá, zpěvem uši-thrající Florence Foster Jenkins, upřímně jsem měl na krajíčku když umírala
  • Doopravdové dovednosti
  • Antonín Dvořák nad klavírem
  • kouzelná Meryl Streep
  • citát : "Lidé mohou říkat, že neumím zpívat. Nemůžou ale říct, že jsem nezpívala."
mil78
384 bodů
7
Fenomenální Meryl Streep ve filmu podle osudů nejhorší operní divy všech dob. Pozadu nezůstává ani Huge Grant v roli jejího oddaného záletného manžela. Stephen Frears režíruje střídmě a bez náznaku patosu. Celkově se jedná o příjemný kousek pro všechny generace diváků.
teepek
49 bodů
8.5
Meryl Streep opäť raz dokázala, aká je vynikajúca herečka, pretože zahrať tak dokonale a vedieť spievať tak dokonale nedokonale a falošne muselo byť pre ňu veľkou výzvou. Popasovala sa s tým opäť skvelo a chcem vyzdvihnúť aj skvelého "Howarda Wolowitza", Cosmé McMoon bol v jeho podaní tiež skvelý