Wet Hot American Summer: First Day of Camp

68%

Zajímavosti 8

  • Dvacet herců a hereček, kteří se vrátili z filmu, je uvedeno v závěrečných titulcích každé epizody pod titulkem "Hrají (v abecedním pořadí)". To vedlo ke zvláštnostem, jako že Judah Friedlander a David Hyde Pierce dostali vyšší honorář za to, že se v podstatě objevili každý ve dvou epizodách, než herci jako Lake Bell a Jason Schwartzman, kteří mají mnohem větší role v mnohem více epizodách.
  • V této minisérii hrálo šest členů komediální skupiny známé jako The State (1993): Michael Ian Black, Kerri Kenney, Joe Lo Truglio, Ken Marino, Michael Showalter a David Wain.
  • Postava Mitche v seriálu je parodií a narážkou na Mitche Reitera, ředitele tábora Towanda, kde se natáčel film z roku 2001.
  • V původním filmu se Beth zmínila o Jimu Stanselovi ("ten chlap"). Jim Stansel se v minisérii objevil jako právník.
  • The Rockin' Knights of Summer byl název kapely, kterou dal David Wain dohromady v roce 1989. Vystupovali na různých letních táborech po celé Nové Anglii, kde hráli coververze výměnou za tři sta dolarů, snídani a večeři a místo na spaní (nejčastěji to však bylo místo někde na podlaze).
  • Seriál je dlouho očekávaným prequelem kultovního hitu Léto k nepřežití (2001) režiséra Davida Waina, který po uvedení do kin v roce 2001 propadl. Wain se dlouhá léta pokoušel na film navázat televizním pokračováním, až se nakonec v roce 2014 dohodl se společností Netflix, krátce po úspěchu této streamovací služby se čtvrtou sérií seriálu Arrested Development (2003).
  • Bradley Cooper si zopakoval roli Bena a všechny scény natočil za jediný den. Původně Cooper nemohl přiletět na natáčení do Los Angeles kvůli závazkům v divadelní hře na Broadwayi. Tvůrci filmu se rozhodli natáčet jeho scény v New Yorku, dokud Cooper nebyl nominován na 87. ročník udílení cen Akademie, což ho přimělo odcestovat do Los Angeles. Plán byl přepracován tak, aby se Cooperovy scény natočily během jediného dne, který byl posledním dnem natáčení seriálu, 26. února 2015.
  • Koncem roku 2014 společnost Netflix oznámila, že natočí a odvysílá tuto minisérii, která bude pokračováním stejnojmenného filmu z roku 2001 a v níž se objeví téměř všichni stejní herci a herečky. Místo pokračování by však nová minisérie byla prequelem, v němž by herci a herečky (z nichž většina byla již v roce 2001 až o deset let starší, než aby mohla hrát své dospívající postavy) hráli ještě mladší verze stejných postav, které ztvárnili v prvním filmu.