Sicario: Nájemný vrah

77%

Komentáře a recenze 86

Dle počtu bodů
lord
lord
423 bodů
8.5
Za mě velmi povedené. Největší slabinu vidím paradoxně právě v postavě hlavní hrdinky. Mírou naivity a idealismu se do filmu tak nějak nehodí a její role mě spíše rušila. Obecně se domnívám, že film má téměř dokumentární přesah. Samozřejmě, jak už to u holywoodských filmů bývá, ne vše může člověk brát až tak vážně, ale v tomto případě jsem tak nějak uvěřil, že realita nebude moc vzdálená.. Drogy, gangy a boj s nimi, to opravdu není pro slabé povahy... 85%
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
5
Film se mi nelíbil, spíše něco pro chlapy... dle recenzí a hodnocení jsem očekávala daleko více
mil78
384 bodů
6
Čekal jsem víc.Vzdáleně mi to připomínalo Traffic..i obsazením Del Tora, ale kvalitativně je to o třídu horší film. Pochvalu zaslouží herci.
kijifa
kijifa
335 bodů
8.5
Po stránce atmosféry naprostá paráda, zpracování velmi povedené, možná lehce slabší byl jen scénář, který plně nevyužil všeho co mohl. Ať tak či tak, jedná se o velmi povedený kousek.
koudel
koudel
318 bodů
8.5
S filmem jsem spokojen, připadal mi uvěřitelný a provokující k zamyšlení a přemýšlení.
dana-hrozkova
318 bodů
7.5
Pokus natočit film trochu jinak, pohledem čloěka, který je vtáhnut do děje (zde nábor do protidrogové jednotky) a pak je konfrontován s realitou (dost bolestnou). Film hodně sází na závěrečné vyznění a na realistické podání. A to se podařilo. Určitě to není film pro masy. Atmosféra byla opravdu hutná a, scény se rychle střídají. A ten závěr ...
jarousek1981
314 bodů
9
Film mě velice mile překvapil. Dobrá kamera a zvuk skvělý. Od začátku až do koncene jsem se nenudil. Možná konec filmu bych udělal jinak,ale to je jen čistě můj úhel pohledu. Nezabíjel bych ts nevinné děti.
zrzinda2408
306 bodů
9.5
Ač jsem se původně ani nechtěla dívat, vtáhl mě film do děje strašně rychle a zbytek filmu prakticky nepustil. Škoda jen, že jsem nešla na film do kina, mohlo to být ještě mnohem zajívavější. Velmi příjemné překvapení tohoto jara a rozhodně se zase někdy podívám.
Mr.T
246 bodů
9
Velmi kvalitní záležitost zasvěcujicí diváka do protidrogové války na mexické hranici, kde se zašpiní všechny zúčastněné strany. Film má pomalé temto a celkově je dosti divácky nevstřícný. Kromě trochy brutality je fascinující, jak moc jdou jenotlivé postavy na krev a co schopny udělat. Už dlouho jsem neviděl film, kde by hlavní hrdinka byla tak semleta událostmi a stal se z ní pouze hadr na podlahu, který nemohl nic ovlivnit. Všechny nové informace se dozvídáme stejně jako hrdinka, která je stejným divákem v příběhu jako my. Kromě zajímavého pojetí postav hraných dobrými herci patří mezi hlavní přednosti vtahující kamera a velmi depresivní atmosféra. Něco málo chybí, aby z filmu vznikla klasika typu Traffic.
Anni
240 bodů
8
Drsná realita drogového světa! Děj zajímavý, i když trochu předvídatelný, ale hlavní je atmosféra. Úžasná podmanivá hudba, při které mrazí v zádech, zvlášť když stojíte v koloně aut kde kdykoli kdokoli může začít střílet. Hercům se výkony povedly, vykreslení postav bylo realistické, i když člověk si dost dobře nedokáže tento svět představit.