Instalatér z Tuchlovic

55%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Evah
Evah
2 138 bodů
2
Tak toto nefungovalo ani jako komedie ani jako drama, úplně bez příběhu, bez zápletky, pokud teda zápletkou nebylo myšleno vyřešit jak si starý instalatér co bydlí s mámou má najít partnerku a nebydlet s mámou... bylo to celé jen divné, postavy ultra divné a celkově hrozná kravina
Jonák
Jonák
1 665 bodů
6
Vcelku taková komedie, které chybí jen jediná věc - komediálnost a vlastně všechny prvky, co by měla komedie mít. Jediné, co musím vyzdvyhnout (a je vlastně především taky smutné) jak autentické nějaké scény byly. Zajímavé vyzobrazení domácího násilí, fungování řekněme jednodušších lidí, rasismus apod. Protože právě tyto scény na mě dělali opravdu reálný dojem, což je vlastně ještě smutnější. Nicméně dějová linka vcelku nezajímavá a celý příběh - děj mě ani nijak nezaujal.
Senkys57
Senkys57
973 bodů
5
Doslova smutná komedie. Režiséři by se nad sebou měli zamyslet co vůbec natáčí, jestli to někoho neponižuje, jestli to něčemu nenahrává atd... Jinak to je celkem vtipný a jsem rád, že tam přidali nějaký to drámo, jinak by to byl jasnej odpad, jako Bastardi
Ku
460 bodů
6
Docela dobry
knihovna1
283 bodů
3
Další český film do škatulky. Typický rukopis Tomáše Vorla popisující český venkov a české figury. Partu Kohák, Čtvrtníček a spol. nepovažuji za herce, ale recesisty, kteří potřebují peníze. Jsou to typy a ty castingové společnosti taky potřebují. Je to směsice filmů: Václav, Vesničko má středisková s Troškou dohromady.
KarlosPHA
199 bodů
4.5
Tak Koháka jsem měl...teda spíš jsem měl napsat, že jsem proti němu nic neměl. Tenhle film další kravina do sbírky českých hrůznejch filmů po 89 roce. Byl jsem přinucen an to s někým koukat, ale teď vím, že jsem udělal velkou chybu.
Mibaf
175 bodů
7.5
Po dlouhé době mám dobrý pocit po návštěvě českého filmu. Skvělé herecké výkony, především J. Kohák a Eva Holubová. Ano, scénář není žádné velké umění, spíš skládačka drobných lidských osudů, v podobném stylu jako třeba Vesničko má středisková. Ale podle mě rozhodní stojí za to vidět.
Chalupa
Chalupa
170 bodů
7
Konečně zase jeden film o člověku jako jsem já, co bere život tak jak plyne. Hlavní postava instalatéra (Jakub Kohák) nás ohromuje svou až sterilní bezelstností a přímostí. O takových hrdinech se filmy dneska moc netočí. Tomuto příkladu je třeba jen fandit. Otázkou zůstává, jestli to pro film a pro diváka stačí.
Matt
89 bodů
5
Zbytečnej film !!! Čekal sjem od toho víc, dkyž jsem věděl, že v tom bude hrát Kohák. Ovšem on není zase takový herec...možná tak v davu, ale sám vytvořit nějakou srdcovou roličku...to je na něj moc. Jsem zvědav na jeho další počin, ale tady u toho jsem ztratil svůj čas.
imustwin
38 bodů
5
Kdo zná Vorla, tak ví, že točí filmy za Vorla. Je to malý nízkorozpočtový vesnický videofilm o postiženém Kohákovi,mentálně retardovém člověkiu, málem ústavním případu, který nakonec ke štěstí přišel. Ma sníženou schopnost vnímání, je asi bez čichu, přesto by jej paradoxně dívky chtěly za manžela, i když není schopný samostatně přežít. Přitahuje je jako muž, ne ze soucitu, že je retardovaný. To jsem nepochopil. Bude vám asi z filmu spíš smutno, je to víc epizodní film o zlosti, nenávisti, vesnických figurkách, než film, kde by se člověk smál, nebo čekal příběh.
  • námět, hudba
  • scénář, zpracováníi