Mroží muž

48%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2
Kevin si v posledních letech pěkně ulítl. Po sračkovém Red State přišel opravdu s originálním nápadem,ale provedení zůstalo hodně pozadu za tím co bylo na papíře. Myslím,že už je čas vrhnout se opět na komedie a nechat tyto story pro někoho jiného.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Red State se povedlo, proto jsem předpokládal hodně. Smith ale nezvládá tu bizarně vtipnou část, jakkoliv ta bizarně hororová mu docela jde. Měl se raději soustředt na ni, protože trapno v druhé půlce až příliš převládá. Především kvůli šíleně nevtipnému výkonu Deppa.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Šokovat se Smithovi sice nepodařilo (Human Centipide), ale stejně jako Red State, nemůžu Tuska tak úplně odsřelit. Ta atmosféra první poloviny je perfektní, vtipy taky fungují a všemu vládne démonický Parks, se kterým by asi málokdo šel po tomhle filmu na šálek čaje. Jinak Depp je tady sice pár minut, ale nas.at tím svým pitvořením dokázal dost.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Už jen nápad si říká o okamžitý undergroundový kult. Zpracování pak kolísá někde mezi blázincem a filozofickým kroužkem vyléčených alkoholiků - ale má to něco do sebe. Kevin Smith rozehrává na jedné straně docela působivou partii mezi obětí a jejím sociopatickým věznitelem, v níž nechybí správná dávka morbidnosti a úžasně pokleslý rozměr záporáckých motivací, na straně druhé to všechno kazí komediálními vsuvkami a kreací Johnnyho Deppa, která patří do úplně jiného příběhu. Jít o seriózně, potažmo ještě více béčkově a násilně pojatou látku, mohl vzniknout hororový poklad. Tohle je jen neškodně provokativní bizár s rádoby poselstvím a křečovitým humorem, byť se silnými momenty a nápadem k nezaplacení.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
První opravdové setkání s Kevinem Smithem, no a já nevím, kontroverze z toho stříká.. Jasně, je z toho cítit střet mezi bizár sci-fi horor příběhem a takovým tím autorským humorem. Příběhově je to samozřejmě mega divný, ale nechybí originalita a nějaké svoje kouzlo. Daří se postupně vybudovat napětí, a pak samotná postupná přeměna je jasně highlightem filmu. Když už pak vidíme našeho hrdinu v procesu a jako produkt metamorfózy, no páni... Problémem je, že tahle linka je tak všechno, zbytek je taková vata protkaná osobitým humorem (Depp je na zabití!), který to jen sráží. Jen nevím, co si odnést z toho úplného závěru, tak pomůže mu někdo ?! Sakra třeba ho radši utraťte, než mu házet míček a rybičky. 50%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
kevin smith stratil vsetku sudnost ktora mu zostavala po tom mnozstve marihuany co v poslednych rokoch spotreboval, je to skoda lebo povodnych clerksov som zboznoval ale co poslednou dobou tvori je nieco otrasne. tusk z tejto linie nevybocuje, divny pribeh, postavy ktore stale len rozpravaju a rozpravaju (ale v podstate nic dolezite nepovedia) a snaha prist s monologmy a dialogmy ala tarantino. navyse smith je stale otrasny reziser (i ked treba povedat ze tusk konecne vyzera ako skutocny film a nie nejake home video). tusk mohol byt zaujimavy a zvlastny film, takto je to len otravna nuda...
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
1
Mám rád bizardní horory a dark komedie, mám rád A24 produkci, mám rád lidskou stonožku, mám rád nechutné filmové obludy i nějaké filmy Kevina Smithe, který však většinou hřebíček na hlavičku neuhodí. Někdy je příliš infantilní a trapnej. Tusk měl mnoho predispozic mě bavit, ale nějak si to nesedlo. Je to nevtipná slátanina, která je ke všemu unyle natočená. Nejspíš bych se velmi bavil, kdyby to bylo formálně silnější, tedy atmosféričtější, stylově výraznější, odehráli to lepší herci a bylo to tematicky zacílenější. Autor ale prostě není dost dobrej. Snad proto se dopouští takových blbých ústřelků, jakože nechá nejlepšího herce (Johnny Depp) svého ansámblu odehrát roli, která se zoufale snaží být humorná, ale naprosto taková není.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Tedy to je tedy úlet... Fakt nevím, jestli si všichni dělali jenom a pouze pr*el nebo to celé snad mělo i nějakou skrytou myšlenku.....asi ne. Každopádně Johny Depp výborný. Chvíli jsem dumala, odkud znám tu tvář Wallacova přítele a kolegy a po chvíli mi to došlo, že je to dospělý naslouchač mrtvých z Šestého smyslu. No ale film už asi podruhé vidět nemusím. (27.4.2016)
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
6
FILMOVÁ VÝZVA / Najznepokojivejšie Filmy Všetkých Čias: Na jednu stranu tomuto filmu veľmi ďakujem pretože ma ako tak pripravil na iné nechutné a znepokojivé filmy ktoré som si v budúcnosti pozrel ale na druhú stranu ten film kritizujem za to že mi cca tak v 10 rokoch keď som si film prvý krát pozrel tak mi spôsobil menšiu traumu na pár mesiacov. No teraz keď sa na to tak pozriem tak to nie je nič hrozné natož to je komédia a hrá tam Deep. Takže ako spomienková tradícia je to naozaj super a ešte raz ďakujem tomuto filmu pretože v detstve mi asi odohnal všechen strach a znechutenie ktoré teraz nepociťujem až tak ako by som mal napríklad pri ľudskej stonožke. HODNOTENIE: 6/10
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5
Tak i velký nezávislý režisér Kevin Smith někdy šlápne vedle a to mu jeho vysněný projekt nezachránil ani Johnny Depp. Je to horor, který neděsí a zároveň komedie, která nerozesměje. Kdysi pan Smith točil výtečné komedie a v Red State dokázal, že umí udělat i jiné žánry, ale Mroží muž se spíše nepovedl. No ale i přesto dám druhé části volné trilogie True North ještě šanci a snad to bude jen lepší.