Sejmi prezidenta

47%
Sejmi prezidenta

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Films)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3.5
Samuel L. Jackson hraje vážně úplně ve všem. Tento snímek je béčko jako vyšité a navíc je padlé na hlavu. Prezident USA je v ohrožení a jeho jedinou možnosti záchrany je svěřit svůj život do rukou finského chlapce s lukem. Krom praštěného děje film postrádá jakékoliv logické chování postav. Snímek s takovou brzy zapadne v zapomnění.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
3
Prezident USA je opět v ohrožení a byť to přijde podivné, zachrání ho třináctiletý kluk. V jistém smyslu velice naivní snímek na poli dobrodružného a velice se přibližující až k rodinnému žánru. Akční řežba se tedy nekoná, což je u takového námětu zrovna neobvyklé. Kromě podivného scénáře celkovému vyznění škodí i poněkud krátká stopáž. To způsobuje dějový vyprávěcí spěch a tak o plynulosti se nelze ani zmiňovat. Spousta absurdit, patosu a podivností bez sebemenších hlášek a alespoň špetky nějakého toho humoru. Tak nevím, je to špatně natočené, nebo sestřihané? Každopádně faktem je, že se tohle nějak nepovedlo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Dobře natočené a tempo taky nebylo špatné. Když došlo na nějakou akci, byla to opravdu akce. Jemně humorné.


Dodatečné informace

Původní název:
Big Game (více)
  • Finsko Sejmi prezidenta
  • Finsko Big Game
Premiéra v ČR:
18. 6. 2015
Distributor:
Indigo Film
Země původu:
Finsko, Velká Británie, Německo
Rozpočet:
8,5 mil. USD
Tržby:
7,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sejmi prezidenta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch