Flash

76%

Zajímavosti 82

  • Přidání pravidelné postavy, která často používá své příjmení "Runk" docela kreativním způsobem, představovalo pro islandské překlady pro syndikaci určitou výzvu, protože existuje islandské slovo, které se píše přesně stejně jako toto jméno - a bohužel je to poněkud hrubý výraz pro masturbaci(!).
  • Barry se narodil 14. března 1989. Ve skutečnosti se Grant Gustin narodil 14. ledna 1990.
  • Andy Mientus se původně ucházel o roli Barryho Allena. V rozhovoru pro Collider přiznal, že se v procesu příliš daleko nedostal. Mientus proto nelituje, že mu role utekla. "Dostal jsem skvělou zpětnou vazbu, která říkala: 'On se na Barryho úplně nehodí, ale nám se opravdu líbí. Je opravdu zajímavý. Možná se něco chystá." To by se vlastně promítlo do přijetí role Hartleyho Rathawaye (alias Krysaře). Jako někdy padouch/někdy spojenec debutoval v 1. sérii Flashe, poté se znovu objevil ve 2. sérii a v 6. sérii Flashe hrál novou, postkrizovou verzi. Mientus prozradil, že by to nechtěl jinak, protože s prvním otevřeně homosexuálním superpadouchem a jeho cestou k okamžikům hrdinství cítil okamžitou spřízněnost. "Když jsem si ho přečetl, viděl jsem, že mi možná sedí, a prostě se mi líbil. Byla to postava, kterou jsem chtěl vidět a věděl jsem, že se mi jako divákovi bude líbit, takže to pak byl někdo, koho jsem chtěl ztělesnit. Jsem opravdu rád, že to vyšlo."
  • V komiksech "new 52" má Iris Westová bratra DaniG "l, který se stal novým Reverse Flashem. Během výbuchu černé hmoty měl vlakovou nehodu, která způsobila, že se trosky havarovaného vlaku uzavřely kolem jeho těla, vytvořily nový černočervený oblek a daly mu schopnost vracet čas a běhat superrychlostí. Nevýhodou je, že ho tyto schopnosti zkazily.
  • Seriál Flash je součástí širšího seriálu Arrowverse. Robbie Amell (Ronnie Raymond) je od 15. října 2016 ženatý s Italia Ricci, která hraje Siobhan Smythe v seriálu Supergirl.
  • Živý debut postavy Ralpha Dibnyho, Protáhlého muže, z DC Comics. V komiksech debutoval v "The Flash" #112, Volume 1.
  • Hostující hvězdy Robert Knepper, Greg Grunberg, Sendhil Ramamurthy a stálá hvězda seriálu Candice Patton (Iris West) se objevily v seriálu NBC "Heroes", dalším seriálu o lidech se superschopnostmi.
  • Jesse L. Martin (Joe West) a Andy Mientus (Hartley Rathaway/Pied Piper) hráli v seriálu Smash (2012).
  • Když se Barry vrátí v čase a zachrání svou matku, nová časová linie se jmenuje Flashpoint. Victor Garber měl v seriálu Flashpoint (nesouvisí s dějem v seriálu Flash) epizodní roli.
  • Kdykoli se na obrazovce objeví Reverse-Flash, hraje specifická hudba.Poprvé se to stane v epizodě 1X9, "Muž ve žlutém obleku".
  • Všechny Legendy z první sezóny se v určitém okamžiku objeví v seriálu Flash, kromě Sáry Lance a Ripa Huntera (ten je však zmíněn). Ray Palmer (The Atom) se objeví v epizodě All-Star team up. Leonard Snart/Mick Rory se objevují jako opakující se záporáci první a druhé sezóny. Kendra a Carter se objevují v crossoveru druhé sezóny Legendy včerejška/ dneška Profesor Stein se objevuje v první sezóně a čtyřech epizodách druhé sezóny. Jefferson Jackson se objevuje v seriálu The Fury of Firestorm. Sara Lance se ale objevila v crossoverových týmových epizodách třetí a čtvrté sezóny "Invasion!" a "Crisis on Earth-X". Rip Hunter byl zmíněn ve finálové epizodě první sezóny "Fast Enough".
  • Několik let předtím hráli otce a dceru Grant Gustin a Jessica Parker Kennedyová, kteří se opakovaně objevili v poslední sérii seriálu "90210: Nová generace" (2008); jejich postavy se sice nikdy nesetkaly, ale první epizoda, v níž se objevil Gustin, byla zároveň poslední, v níž se objevila Kennedyová.
  • Mike Kalinowski se ucházel o roli Barryho Allena/Flashe i Eddieho Thawna.
  • Candice Patton se objevila na focení pro časopis Essence po boku Kiersey Clemons, která ztvárňuje stejnou postavu Iris West v seriálu "Flash (2023)".
  • Peyton List, která hraje Lisu Snart alias Golden Glider, hrála také Lucy Lane v seriálu Smallville (2001) a v současnosti hraje Poison Ivy v seriálu Gotham (2014).
  • Tento seriál je spin-offem jiného seriálu o superhrdinech od DC, "Arrow (2012)".
  • Nora je dcerou Barryho a Iris, ale ve skutečném životě se Jessica Parker Kennedyová narodila 3. října 1984 , takže je starší než herci, kteří hrají její rodiče. Candice Patton se narodila 24. června 1985 a Grant Gustin se narodil 14. ledna 1990. Jelikož je však její postava z budoucnosti, dává to smysl.
  • V 1. sérii se Tuláci objevují ve 4. epizodě. Ve všech následujících sezónách se Tuláci objevují v 6. epizodě.
  • John Wesley Shipp hraje Henryho Allena, který byl neprávem odsouzen a poslán do vězení za smrt Nory Allenové, kterou ve skutečnosti zavraždil Reverse-Flash. Shipp namluvil profesora Zooma/Reverse Flashe ve filmu"Requiem for a Scarlet Speedster!"(2010)
  • Grant Gustin a Candice Pattonová jsou jedinými herci, kteří se objevili ve všech epizodách seriálu.
  • Mnoho hostujících hvězd v tomto seriálu hrálo v Transformers Prime (2010):-Clancy Brown (generál Eiling) hrál lidsko-deceptikonského hybrida Cylase.-David Sobolov (Grodd) namluvil deceptikona Shockwavea.-Michael Ironside (Lewis Snart) namluvil autobota Ultra Magnuse.-Tony Todd (Zoom) namluvil deceptikona Dreadwinga.
  • Rebelský postoj Wallyho Westa v seriálu vychází z verze postavy z New 52, která se poprvé objevila v 31. čísle předchozí komiksové série Flash (2011).
  • Andy Mientus, který v seriálu hrál Krysaře, se ucházel o roli Barryho Allena.
  • Ačkoli kostým, který se nosí v seriálu, je podobný tomu z komiksu, seriálový oblek má trochu jiné barevné schéma a designové vstupy.
  • Podle EW byl Grant Gustin skutečně první osobou, kterou castingový režisér David Rapaport pro roli viděl. V hledání pokračoval hlavně na přání vedení televize, než jim nakonec Gustina prodal po zkoušce chemie s Felicity Smoakovou v podání Emily Bett Rickardsové. Rapaport věděl, že Gustin je "sympatický, přitroublý, okouzlující a zábavný chlapík". Následně věřil, že se hodí jak pro roli sympatického everymana, tak pro ztvárnění hloupější stránky toho, že jsou vám vnuceny superschopnosti. Stejně tak Amell okamžitě věděl, že Gustin je perfektní volbou. Po tolika sezónách Flashe a ještě více sezónách, které nás čekají, je téměř nemožné s tímto přesvědčením nesouhlasit a ještě těžší je představit si v roli Barryho Allena někoho jiného než Gustina.
  • Liam McIntyre, který hraje hlavní roli v seriálu Spartakus (2010), hraje v seriálu Flash Marka Mardona (Weather Wizard). Jeho spoluhráči ze seriálu Spartakus (Cynthia Addai-Robinson, Nick E. Tarabay, Katrina Law a Manu Bennett) si zahráli role záporáků v seriálu Arrow (2012) (seriál, ze kterého se Flash oddělil) a jeho kolega Todd Lasance je obsazen ve 3. sérii.
  • Grant Gustin hrál Slavíka v seriálu Glee (2009) po boku Darrena Crisse. Darren Criss hrál v hudební divadelní skupině Starkid, s níž je spojen i Carlos Valdes, který hraje Cisca.
  • Spojení Juliana Alberta se Savitarem je prostřednictvím energie známé jako Kámen mudrců. Tom Felton slavně ztvárnil Draca Malfoye v sérii o Harrym Potterovi, v jejímž prvním příběhu Harry Potter a kámen mudrců (2001) se objevil stejný mytologický předmět vyvolávající sílu.
  • Candice Patton (Iris Westová) i Shantel Vansanten (Patty Spivotová) hrály a spolupracovaly v seriálu "One Tree Hill" předtím, než se objevily v seriálu Flash.
  • V epizodě 1x18, "All Star Team Up", se Brandon Routh představuje jako superhrdina Ray Palmer/Atom. Routh je známý také díky roli Supermana ve filmu "Superman se vrací" (2006), rovněž superhrdiny společnosti DC Comics.
  • V novinách z dubna 2024, které se objevily na konci první epizody, se píše, že Flash zmizel při pouliční bitce mezi ním, Green Arrowem, Atomem a Hawkgirl ze Star City.
  • Herci žertovali o tom, že v obsazení jsou tři herci s křestním jménem Tom: Tom Cavanaugh (Dr. Wells), Tom Felton (Julian) a i když používá své druhé jméno "Grant", jeho celé rodné jméno je Thomas Grant Gustin (Barry).
  • Anthony Carrigan, který v seriálu hraje Kylea Nimbuse/Mlhu, hraje také Victora Zsasze v seriálu Gotham (2014).
  • Melissa Benoist, která hraje Karu Zor-El/Karu Danvers/Supergirl v seriálu Supergirl (2015), hrála v seriálu Glee (2009), kde Grant Gustin (Flash) začal hrát v konkurenčním sboru New Directions.
  • Jefferson "Jax" Jackson, který byl ve 2. sérii představen jako nová polovina Firestormu (nahradil Ronnieho Raymonda v roli druhé poloviny Martina Steina), byl kdysi středoškolským fotbalovým zadákem, který měl slibnou kariéru a několik nabídek na stipendium, než jeho sen ukončilo zranění. To si vlastně vypůjčuje dějové prvky z příběhu o původu Ronnieho Raymonda i Cyborga alias Victora "Vica" Stonea z New 52 (jak je vidět v prvních číslech komiksů Liga spravedlnosti (2011) a The Fury of Firestorm a pozdější limitované série Secret Origins (2014)). Tyto události vedly k tomu, že se všichni stali superhrdiny.
  • V tašce s knihami, kterou Iris najde a vrátí Barrymu, je komiks Vesmírný duch.
  • V 5. sérii Nora West-Allen alias XS, která pochází z budoucnosti, používá výraz "Schway". To bylo ve skutečnosti vymyšleno v jiném majetku DC, Batman Beyond, který se také odehrával v budoucnosti. V tomto seriálu se toto slovo používalo ve významu "Cool" nebo "Awesome".
  • V dílech "Grodd žije" v první sezóně a "Gorilí válka" ve druhé sezóně vidíme záběr na Groddovo doupě - trojúhelníkovou budovu podobnou Plochému železu s vysokou věží ve vrcholu trojúhelníku, která je v díle "Gorilí válka" popsána jako zvonice. Stejná budova se objevuje jako úvodní venkovní záběr na Strážní věž - sídlo Clarka Kenta a jeho Ligy v pozdějších sériích seriálu Smallville (2001)
  • Stejně jako ve Flashovi (1990) je Barry Allen brunet. V původním DC Comics je blondýn.
  • Nejedná se o první projekt ve Washingtonu, na kterém se Clancy Brown (generál Wade Eiling) podílel. Od poloviny 90. let namluvil hlas Lexe Luthora v několika projektech včetně "Superman" (1996), "Liga spravedlivých" (2001) a "Justice League Unlimited" (2004), "Superman/Batman: Veřejní nepřátelé" (2009) a Lego Batman 2: DC Super Heroes & Lego Batman 3: Beyond Gotham a také jako hlas Parallaxe v "Green Lantern" (2011).
  • Epizoda 8 2. série seriálu Flash a epizoda 8 4. série seriálu Arrow jsou crossoverové epizody s názvy "Legends of Today" a "Legends of Yesterday". Je to proto, že tyto epizody navazují na spin off seriál s názvem "Legendy zítřka".
  • V epizodě "Killer Frost" , když Caitlin vezme Juliana do skladiště, je venku vidět přívěs patřící společnosti s názvem "Ledded Goh". Jedná se o slovní hříčku odkazující na píseň "Let It Go" z Disneyho filmu "Ledové království", ve kterém má jedna z hlavních postav podobné schopnosti jako Caitlin.
  • Když Flash cestuje na Zemi 2, zavolá zpět své matce. Na seznamu přednastavených čísel v jeho telefonu jsou jména Bruce, Hal a Diana. To je zjevně narážka na další komiksové hrdiny DC: Batmana (Bruce Wayne), Green Lanterna (Hal Jordan) a Wonder Woman (Diana Prince).
  • Michael Ironside a Peyton List podruhé ztvární otce a dceru v seriálu stanice CW založeném na postavách z DC Comics. Předtím hostovali jako generál Sam Lane a Lucy Laneová v seriálu Smallville (2001).
  • Grant Gustin (Barry Allen / Flash) a Candice Patton (Iris Westová) jsou jedinými herci, kteří se objevili v každé epizodě seriálu.
  • Patrick Sabongui, který hraje policejního kapitána, hrál dříve pouličního dealera v seriálu Arrow.
  • Ke konci první série se Snart (Captain Cold) dozví o Barryho tajné identitě a oba uzavřou jakési příměří. Původně v DC komiksech Barry udržoval tento typ "vztahu" se Snartovým partnerem Heat Wave (Mick Rory), který odhalil jeho identitu.
  • Flash si od začátku až do konce nesundává ani nenasazuje masku před zraky kamery. Spodní část je vždy těsně přiléhající k jeho bradě, takže namísto stahovací kukly, jak se divák domnívá, se jedná o kapuci/masku přetaženou přes hlavu.
  • Herečka, která hraje Noru Allen-West, je ve skutečnosti starší než herci, kteří ztvárňují její rodiče (Barry a Iris), o 6 let starší než její otec na obrazovce a o čtyři roky starší než její matka na obrazovce.
  • V komiksech jsou Wally a Iris synovec a teta, v seriálu jsou bratr a sestra.
  • Eobard Thawne je druhý Reverse Flash, úhlavní nepřítel Barryho Allena ve "stříbrném věku" komiksů. Prvním byl Edward Clariss/Flash Rival, úhlavní nepřítel Jaye Garricka ve Zlatém věku. Třetím byl Hunter Zolomon/Zoom, úhlavní nepřítel Wallyho Westa v Bronzovém věku. Čtvrtým byl Thaddeus Thawne, alias Inertia a Kid Zoom, a úhlavní nepřítel Barta Allena v Moderním věku. Pátým a posledním byl Daniel West (Irisin bratr) Je to verze z New 52 a jako jediný je známý výhradně jako Reverse Flash.
  • Když poprvé uvidíte Barryho Allena v seriálu Arrow (2012), má u sebe zásobník pro urychlovač částic. Urychlovač částic je to, co dalo Flashovi jeho schopnosti.
  • Jeden ze čtyř nových televizních seriálů DC Comics, které měly vyjít v roce 2014; dalšími jsou Gotham (2014), Supergirl a Constantine (2014). Constantine byl zrušen po první sérii a Supergirl byla přesunuta na rok 2015.
  • Grant Gustin v hlavní roli porazil Matta Barra a Jamese Mackaye.
  • Wally West vychází z obou verzí, jak z původní, tak z verze New 52, i když se svou osobností více podobá svému protějšku z New 52.
  • Noviny z budoucnosti, které si Dr. Wells během 1. série neustále prohlíží, jsou narážkou na seriál Crisis on Infinite Earths a spin off Arrow (2012) a společnost Waynetech Bruce Waynea/Batmana.
  • Efekt, kdy Flash vběhne do místnosti a vytlačí vzduch, čímž způsobí, že se vlasy ostatních postav ve větru pohnou, herci a štáb označují jako "zooping".Dosahuje se toho tak, že Grant Gustin vejde do místnosti a prudkým pohybem napodobí zpomalení, zatímco na ostatní členy štábu je mimo kameru vystřeleno vzduchové dělo, které jim rozfouká vlasy. Speciální efekty červeného blesku a zvuk jsou přidány v postprodukci.
  • Grant Gustin a John Wesley Shipp se narodili v Norfolku ve Virginii.
  • Vznik Flashe Barryho Allena je považován za počátek "stříbrného věku" komiksů, který vedl k oživení a aktualizaci mnoha dalších klasických superhrdinů 30. a 40. let, včetně Green Lanterna, Hawkmana a Atoma.
  • Když se Thawne vrací do své doby, zmíní se o Ripu Hunterovi jako o prvním člověku, který sestrojil stroj času. Rip Hunter je superhrdina, kterého v roce 1959 vytvořili Jack Miller a Ruben Moreira, vědecký génius schopný sestrojit stroj času, který se proměnil v "agenta času", aby zabránil katastrofám v historii. Hunter je také hlavním hrdinou seriálu "Legends of Tomorrow" (2016) od DC, spin-offu seriálů Arrow (2012) a Flash (2014), který se věnuje cestování v čase.
  • Masky Flashe a Reverse Flashe se ve skutečnosti nedají snadno sundat. Když si postava nasazuje nebo sundává masku, děje se tak buď superrychle, nebo je mezi okamžikem, kdy si ji začne sundávat, a okamžikem, kdy se odhalí její tvář, vložen reakční záběr.
  • Na rozdíl od ostatních postav byli Eddie Thawne (Rick Cosnett), Harrison Wells (Tom Cavanagh) a jeho žena Tess Morganová (Bre Blair) vytvořeni speciálně pro tento seriál, protože předtím nebyli součástí komiksového světa DC.
  • Barry Allen byl jedním z pseudonymů, které používal Leonardo DiCaprio / Frank Abagnale ve filmu "Chyť mě, když to dokážeš" (2002), což vedlo k tomu, že byl ve filmu nakonec dopaden, protože většina jmen, která používal, pocházela z komiksů, protože byl nezletilý, když začal vykrádat Pan-Am.
  • Začátkem ledna 2015 byla obnovena druhá série (po odvysílání pouhých 9 epizod z 23).
  • Počínaje epizodou "Flash vs. Arrow" byly na Flashově obleku provedeny drobné úpravy, zejména očí a úst, aby se oblek podobal svému komiksovému protějšku.
  • V 8. epizodě 3. série seriálu Arrow, The Brave and the Bold, když Oliver Queen představuje Barryho Allena kapitánu Lanceovi, Lance si splete jeho jméno s Bartem Allenem. V komiksech je Bart Allen, který je pomocníkem druhého Flashe a nakonec se sám stane Flashem, Barryho vnukem.
  • Dům, ve kterém žije doktor Harrison Wells, je stejný dům, který byl použit v epizodě "Ghost in the Machine" seriálu Akta X.
  • Herec Vito D' Ambrosio hrál v seriálu z let 1990-1991 policistu Tonyho Bellowse a ve 2. sérii nového seriálu starostu Anthonyho Bellowse.
  • King Shark a Gorilla Grodd jsou jedinými postavami, které se v seriálu objevují plně v CGI.
  • "Pravé jméno" Rainbow Raidera, Roy G. Bivolo, je odkazem na "ROYGBIV", mnemotechnickou pomůcku pro zapamatování barev duhy: Červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá, indigová a fialová.
  • Grant Gustin se narodil ve stejném roce, kdy John Wesley Shipp natáčel pilotní díl seriálu Flash.
  • Hostující hvězdy Wentworth Miller, Dominic Purcell a Robert Knepper se objevily v obsazení seriálu "Útěk z vězení (2005)".
  • Flash debutoval v lednu 1940 v komiksu Flash Comics #1. Původně se jednalo o vědce Jaye Garricka, který získal své schopnosti vdechováním radioaktivních výparů. Druhá osoba, Barry Allen, byla představena v říjnu 1956 v Showcase #4. Své schopnosti získal díky úderu blesku, jak je v seriálu podrobně popsáno. Jay Garrick se v pozdějších sezónách objevuje jako opakující se postava, Flash z jiného vesmíru.
  • Věznice Iron Heights je stejná věznice jako v seriálu Arrow (2012), kde byla držena Moira Queen.
  • Na plakátu k seriálu The Flash je v pozadí vidět Big Belly Burger, oblíbený fast food Barryho Allena, a společnost Queen Consolidated, kterou vlastní Oliver Queen, známý také jako Green Arrow.
  • Nástěnná malba na policejním oddělení v Central City obsahuje odkazy na seriály Flash a Arrow. Dvě postavy na nástěnné malbě jsou Hermes (nebo Merkur) a Apollo. Postava Hermese má na hlavě okřídlenou helmu, kterou převzala verze Flashe ze zlatého věku, zatímco Apollo je vyobrazen jako lučištník, podobně jako Oliver Queen Arrow.
  • V crossoverové epizodě Arrow Iris prohlásí, že odteď začne Flashovi říkat jménem, a Flash odpoví "jako Ralph nebo tak něco"? Jedná se o citaci z filmu Superman (1978) během scény s Lois a Supermanem na střešní terase.
  • Jako poklonu seriálu Teorie velkého třesku (2007) má Cisco občas na sobě tričko s nápisem "Bazinga", "That's my spot" nebo "Rock/Paper/Scissors/Lizard/Spock" jako poctu postavě Sheldona Coopera, který miluje Flashe a nosí trička. Vzniká tak (svého druhu) dějová díra, protože Sheldon Cooper nosí trička s nápisem Flash a mluví o televizním seriálu.
  • Amanda Pays hrála Tinu McGee v seriálu z roku 1990 i v tomto seriálu.
  • Mark Hamill hrál všechny verze Trickstera/Jamese Jesseho na plátně, včetně původního "Flashe (1990)". a "Justice League Unlimited (2004)", stejně jako v tomto filmu. Jeho kostým z původního seriálu se objevil i v jeho poslední inkarnaci během epizody "Tricksters".
  • Když Barry ukazuje laboratořím S.T.A.R. svou sílu, kamera se přesune na billboard společnosti Ferris Air. Ferris Air je zaměstnavatelem Hala Jordana, alternativního lidského ega Green Lanterna.
  • Číslo 52 se objevuje v každé epizodě první série.