V zajetí démonů 2

80%

Komentáře a recenze 54

Dle počtu bodů
mondak
719 bodů
9.5
Výborné pokračování, i když to vlastně není pokračování! Opět výborné triky, lekačky a i stopáž ( většina horrorů je krátkých ) :) Je šílený, že se něco takového stalo, ale natočené je to skvostně...už se těším, až to vydají na Blu ray
Květka
Květka
711 bodů
9
Jelikoz jsem prvni dil nevidela, docela mi pomohlo, ze tohle je jen volne pokracovani. Myslim, ze na horor je to docela slusna pecka, i kdyz bych uvitala par lepsich "lekacich" scen. Druhy dil me navnadil na ten prvni. Fanousky hororu tenhle film urcite nadchne. Za me 80%.
Aya.chan
Aya.chan
557 bodů
3
Tak to se na mě nezlobte, ale na to kolik je kolem tohodle filmu humbuku, to stojí za starou bačkoru. I když nebudu brát v potaz, že obecně nemam ráda horory s dětmi v hlavní roli, tak to bylo hrozný. Jak už tu je mnohokrát řečeno, tak od jedničky se to liší...no vlastně v ničem. Bohužel ani když se slepí dohromady snad všechny hororové postupy, které jinde fungují, nezaručí dobrý film. Tady to působí jen jako přehlídka klišé už milionkrát viděných a okořeněných naprosto iracionálním chováním jednotlivých postav. Možná, že jsem trochu náročná v tom co si představuju jako děsivý. Každopádně půlhodinový bušení do vrat místo toho abych vzala klíč a odemkla nebo bezhlavě se vrhala na suicide mission i když všude vidíte značky s nápisem "It´s a trap" to mě spíš irituje než děsí. A pak je tady ten Crooked man - opět naprosto zbytečná pasáž v už tak neuvěřitelně dlouhym film. A nevim jestli jsem sama, ale když se tam poprvé naplno objevil, nemohla jsem se sama sebe nezeptat jestli není rok 2006 a jestli se nedívám na Death Note...A jindy jsem si zase řikala, jestli se nedívám na nějaký cáklý video od Marilyna Mansona. You know what I mean :D A co je teda největší kravina...Všichni, prakticky po celou dobu filmu jsou svědky toho, co se v tom domě děje. Nadskakujou s nima postele, slyší hlasy, celej barák (včetně opravdu těžkýho nábytku) je vzhůru nohama, pes se před jejich očima změní v jakýhosi panáka!!!, ale pak stačí jedno video, kde holka mrskne talířkem a v tu ráno je všechno zapumenuto, protože to je jeden veeelkej fake. Načež potom si někdo díky "znamením" uvědomí, že jí k tomu mooožná někdo donutil. No shit Sherlock! Za tohle by si nejen Ed zasloužil napíchnout na kůl. Proto jednou mi to uplně stačilo a dávám 3/10.
hofmi
hofmi
532 bodů
6.5
Na filmu jsem byl s kamárádkou. nevím jestli jsem se bál víc jí nebo filmu. Některé scény se mi zdáli spíše úsměvné, ale s mým lekavým doprovodem to nakonec špatný horor nebyl. Odpočinkový lekavý film kerý vás nenutí přemýšlet. Jen mám pocit že se všechny duchařské scény opakují v každém takovém filmu
Bibly_km7
Bibly_km7
489 bodů
6
Tak, ako som do prvého dielu z tejto série hororových filmov išiel s takmer nulovým očakávaním, pri druhom diely som už mal ako - tak stanovenú latku kvality, ktorú od snímku očakávať. Práca s kamerou a záberovanie boli opäť na špičkovej úrovni, a výborne sa kvalitou naviazalo na prvý diel. Postavy nesklamali, a rovnako ako v jednotke, boli zaujímavé a výborne zahrané. Hrot bol za mňa výkon herečky Madison Wolfe, ktorá stvárnila Janet. Scény, keď musela zahrať posadnutie boli fantastické, a pôsobili extrémne realisticky, práve vďaka jej skvelému herectvu. Čo už ale nebolo tak pozitívne, bola opäť plná nálož smiešnych jumpscarov a hlasných zvukov, kde som mal pocit, že ich vo filme bolo ešte o niečo viac ako naposledy (samozrejme sa našlo aj zopár lepších a dobre vybudovaných scén, napríklad scéna s požiarnym autíčkom). Dosť veľká časť snímku bola zameraná na nazvime to hide and seek medzi našimi démonmi a teamom Warrenovci, ktorá ma veľmi nebavila a prišla mi skôr hlúpa. To, že si všetci myslia, že 30kg dievča vydáva zvuky Optimusa Prima, hádže pohovky a stoly a predvádza levitáciu, nestačí ako dôkaz prítomnosti démona, my extrémne prekážala a zaplnila takmer pol hodinu. Finále s jedným s „ najsilnejších“ démonov bolo slabé a pre mňa neuspokojivé. Celkovo scenár v druhej polovici snímku pôsobil veľmi prvoplánovo a zjednodušene, a to sa odrazilo aj na výraznom poklese tempa. Ako celok ale snímok oproti prvému dielu neklesol až o toľko a stále dokázal doručiť určitú kvalitu, podobne ako jeho predchodca, no dokázal sa v určitých oblastiach aj zhoršiť. A preto uberám aj bod na jeho hodnotení.
  • Práca s kamerou
  • Postavy a ich stvárnenie
  • Zopár dobre vybudovaných scén
  • Lacné jumscary
  • Slabé finále
  • Slabší scenár a tempo v druhej polovici
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
10
Upřímně řečeno, měla jsem docela strach, jestli nebude tento díl - jak se bohužel často stává, pouze velké zklamání. Avšak, ke mému překvapení, tento film předčil všechno. Lekačky byly stejně vhodně umístěny jako v předchozím filmu, ale ta myšlenka, hloubka. Jsem velice spokojena a můžu pouze doporučit.
wtemplar
wtemplar
462 bodů
7
Pokračování veleúspěšného hororu posledních let ubralo na atmosféře, snažilo se přidat na humoru a horor to připomíná až v posledních pár minutách filmu. Velká škoda nevyužitého potenciálu, ale i tak je pořád ten lepší průměr a konkurenci drtí s přehledem.
byland
309 bodů
9
Po jedničce bylo těžké přijít s něčím, co by se jí vyrovnalo nebo ji i překonalo. Ale povedlo se. Neuvěřitelný, že tomu Wanovi to furt takhle vychází. Ten samej příběh, ty samý hororový postupy. Ale světe, div se, ono to zas a znovu funguje. Miluji duchařiny a tyto horory u mě vedou na plné čáře. Neskutečně moc lekavých scén, určitě stojí za shlédnutí. Viděno v kině.
lukas-korunak
284 bodů
9
Dle mého názoru velmi povedený horor. I když silně nevěřím tomu, že by se tohle stalo, je to pěkný příběh a s Happy endem jsem opravdu nepočítal. Jde o jeden z těch dobrých hororů, kde není třeba, aby všude cákala krev, aby film člověka vystrašil, a přiznám, že jsem měl husí kůži snad po celý film.
KajlQ
KajlQ
221 bodů
7
Skoro stejné jako jednička, akorát s rozdílem že rodinka se nepřestěhuje do baráku kde 30 lidí uklouzlo na šlupce od banánu a dalších 20 lidí se oběsilo anebo záhadně zemřelo, oni tam totiž bydlí tak nějak odjakživa a bydlí tam s něma i ten strašidelně pedofilní dědek ze kterého my kulky zajíždí do břicha. Bylo tam pár předvídatelných momentů a pár momentů, jak by řekl Kája Gott: „To jsem vážně nečekal". První polovina mě bavila protože krásně dávala prostor atmosféře, více než druhá polovina která dávala přednost efektům, které pro mě byly spíše únavné a tak trošku jsem u toho usnul a myslím si že je dost napiču, když usneš u horroru, i když zaspat na rozmrdané D1 je větší nadlidský úkol. 74%
  • Bububu
  • První polovina
  • Opět efekty místo atmošky
  • Klišé