Bakaláři

70%
Bakaláři
Bakaláři

Ke svému názvu přišli Bakaláři až o něco později. První pořad se jmenoval Kufr za dveřmi. O příběhy na toto téma tvůrci požádali psychiatra Miroslava Plzáka, Jaroslava Dietla a Vladimíra Menšíka. Vladimír Menšík tehdy napsal povídku o manželovi, který při banální hádce rozkopl dvířka od kredence a kufr, do něhož je jeho žena uložila, aby je odnesl opravit, považoval za vyhazov. Diváci byli nadšeni, psali a přáli si pokračování. Jaroslav Dietl svolil, že bude pro nově vznikající pořad psát scénáře, ale kde neustále brát témata? Další nápad si poradil i s tímto problémem: výzva, aby diváci psali své příběhy, vyvolal až nečekanou reakci. Dopisy, které během následujících let přišli do televize, by se daly počítat na desetitisíce. Pořad dostal název Bakaláři vědy manželské. „Bakalář byl ve středověku učitel, člověk, který předával zkušenosti. Řekli jsme si, že našimi bakaláři budou právě diváci. Ať se o své zkušenosti dělí, ať je předávají druhým,“ prohlásila Libuše Pospíšilová. Témata, která přicházela, však měla daleko širší okruh. Lidé se psali i věci, které dosud nikomu nesvěřili. Jeden z dopisů dokonce začínal slovy: „To bych neřekla ani panu faráři...“ A tak nakonec zůstali jednoduše jen Bakaláři.(oficiální text distributora)





Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Ať už je některý z příběhů o něco lepší a některý o něco horší, jako celek jsou Bakaláři prostě paráda. Nepřeberné množství příběhů ze života, v rukou různých režisérů a k tomu snad ti nejlepší herci své doby. Bakaláři mě nejednou potěšili a některé příběhy se rád dívám i opakovaně.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Podle mě solidní seriál.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Bakaláři patří bezesporu ke klenotům československé kinematografie. Krátké příběhy nikoho nenudily, navíc byly "ze života", obsazené vždy těmi nejlepšími a nejznámějšími českými herci, ryze český humor, no prostě lidem přirostly k srdci. Mně také.

Dodatečné informace

Původní název:
Bakaláři (více)
  • Československo Bakaláři
  • Československo Bakalári
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup