Justice League: War

76%

Zajímavosti 21

  • Během závěrečné bitvy, po které byly Darkseidovi vyjmuty oči, když na něj Shazam použil své světlo, bylo ukázáno, že má levé oko neporušené, přestože mu bylo vydloubnuto.
  • Proč Darkseid, jeden z nejmocnějších postav ve vesmíru DC, nechává své oči otevřené jako slabé místo??? Darkseid je inteligentní a velmi mocný. Pokud by jeho oči byly jeho slabinou, neměl by přes ně nosit nějakou královskou ochranu očí. Tohle nedává smysl.
  • Těsně před útokem Parademonů Steve odtáhne Wonder Woman od stánku se zmrzlinou s tím, že na ně čeká prezident. Přesto v další scéně po útoku Parademonů musí Wonder Woman letět k Air Force One, aby zachránila prezidenta a první dámu. Jak by na ně mohl prezident čekat, když je v letadle za letu?
  • Nikdy nevidíme, jak Batman osvobodí Supermana od parademonské infekce. V jednu chvíli se snaží Batmana zabít, vzápětí oba vycházejí z Boom Tube a jsou naprosto v pořádku. Nemluvě o tom, že nyní mají na sobě jakési pancéřové hrudní pláty, které nejsou nikdy vysvětleny.
  • Když Shazam vysloví své jméno, aby se představil ostatním hrdinům, blesk, který ho promění z Billyho Batsona na Shazama a naopak, neudeří. V kontinuitě New 52 (z níž tento film vychází) však slovo "SHAZAM" funguje pouze tehdy, když to má v úmyslu. Jinak ho může vyslovit bez účinku. To bylo nutné, když změnili jméno postavy z Captain Marvel.
  • Batman se před Halem Jordanem odmaskuje, proč to dělá??? Nejenže je to nesmírně hloupé, ale mohlo by to odhalit jeho identitu aktivním bezpečnostním Camarům, dalším lidem i jakémukoli satelitu na obloze. Je to také Bruce Wayne, tohle by mohlo odhalit jeho, jeho společnost a vystavit jeho spojence a rodinu velkému nebezpečí. Může ztratit víc než kdokoli jiný. Žádný superhrdina by takhle dobrovolně neodhalil svou identitu, to se prostě nedělá.
  • Green Lantern má zlomenou pravou ruku a pomocí síly svého prstenu si ruku opatří sádrou. Přitom si prsten mění místo z pravé ruky na levou. V další scéně, kdy se snaží vést ostatní hrdiny, jeho prsten zmizí, když si odkašle, a po chvíli se opět objeví.
  • (cca 1h 12 min) Když Green Lantern odlétá chytat padající lidi, kteří procházejí Cyborgovými Boom Tubes, v jednom záběru je Shazam zobrazen na místě, kde by měl být Superman.
  • Když se Cyborg snaží dostat do Motherboxu, aby zavřel Boom Tubes, vybuchne mu v ruce. Hned v následující scéně ji však má v ruce zpět zcela neporušenou.
  • V původních komiksech panovala před vítězstvím Ligy spravedlnosti nad Darkseidem ve světě vůči superhrdinům velká nedůvěra. Kromě protestu proti Wonder Woman a drobné zmínky Batmana o Green Lanternovi (jehož hlášky jsou převzaty z komiksu) však byla tato skutečnost z filmu převážně odstraněna. Patří sem pokus gothamské policie zastřelit Batmana a Green Lanterna v Gothamu a pokus armády zastřelit superhrdiny a Parademony na rozkaz, který Supermanovi a Flashovi nedává jinou možnost než jejich útok zneškodnit.
  • Na začátku filmu během zápasu Vica Stonea je na tribuně za Billym Batsonem vidět model postavy Virgila/Statika, jak sleduje zápas. Jedná se o model postavy z televizního seriálu "Young Justice", nikoliv z dřívějšího seriálu "Static Shock".
  • George Newbern, který dříve namluvil Supermana v různých animovaných filmech a seriálech společnosti DC, v tomto filmu namluvil Dianinu předchozí lásku Steva Trevora.
  • Fotbalovým týmem Victora Stonea (Cyborg) jsou Titáni. V komiksech byl Cyborg původně zakládajícím členem týmu superhrdinů Teen Titan.
  • Na konci filmu Wonder Woman přirovnává Ligu spravedlnosti k panteonu bohů a každému ze svých druhů dává vlastní mýtickou paralelu: Batmanovi říká Hádes, strašlivý vládce podsvětí. Hádes je také bohem bohatství, což se k Bruci Waynovi velmi hodí.Green Lanterna nazývá Apollónem, bohem světla.Flashe nazývá Hermem, prchlivým bohem cestování a pohybu.Kyborga nazývá Hefaistem, bohem kovotepectví a mechaniky.Shazama nazývá Diem, protože oba ovládají blesky.Supermana nazývá jako žádného boha ani smrtelníka, kterého kdy viděla. Wonder Woman pochází z řeckého původu a Superman je spojen s křesťanskými motivy.
  • Wonder Woman na začátku filmu napadne muže, který proti ní protestuje. Řekne mu, že ho kouzelné laso donutí říct "svou pravdu". Muž se přizná, že se tajně křížem krážem obléká do kostýmu Wonder Woman, protože mu to dává pocit moci. To může být narážka na původního tvůrce Wonder Woman Williama Moultona Marstona, který si liboval v převlékání.
  • Shazamův nápad pojmenovat tým "Super sedmička" je narážkou na animovaný seriál Tarzan and the Super 7 (1978), v němž se objevilo mnoho členů Ligy spravedlnosti, včetně Batmana a Robina.V původním komiksovém příběhu navrhl tento nápad Flash.
  • Na základě šestidílného příběhu z New 52 Justice League od DC: Origin, první dějové linie obnovené série Justice League. Pozoruhodné je, že tato série byla nejen první sérií vydanou při zahájení New 52, ale sloužila také jako nový příběh o původu Ligy spravedlnosti v New 52.
  • Jedná se o druhý animovaný film společnosti DC, který využívá materiály z kontinuity DC Comic New 52.
  • Zatímco v předchozí kontinuitě byl Cyborg znám jako zakládající člen Teen Titans, v New 52 se stal zakládajícím členem Ligy spravedlnosti a nahradil Martian Manhuntera, který byl v předchozím příběhu o vzniku Ligy spravedlnosti sedmým zakládajícím členem.
  • Zatímco v komiksech je Aquaman zakládajícím členem, který se podílel na ději, ve filmu ho nahradil Shazam.
  • Kostým Wonder Woman z New 52 je pro film mírně pozměněn, aby její oblečení nebylo tak odhalené a neodkazovalo na její výstřih.