Parádně pokecal

49%
Parádně pokecal
Plakát traileru
Příběh o hledání smyslu čehokoliv a nutnosti vlastní aktivity začíná v momentě, kdy Štěpán opustí přítelkyni a třetí vysokou školu. Stěhuje se, živí se ubíjející, stereotypní prací, hodně spí a nejvíce času tráví se svým psem. Odjíždí s kamarádem Readym a jeho přáteli na chatu. Jediný bez přítelkyně, a tentokrát i bez psa, se cítí sám a zbytečný. Zkouší zavolat Marii, s níž se nikdy nesetkal, ale která mu přesto změnila život. Marně. Potkává souseda Karla, který usoudí, že Štěpán „vypadá poněkud zablokovaně a potřebuje se vykecat“. Nad lahví rumu se tak Štěpán vrací o pár měsíců zpátky kdy se na jednu z linek call-centra poprvé dovolala tajemná Marie. Ostatně i ona mu doporučila, ať se vykecá. Štěpánovo vyprávění pozvolna začíná dávat jasný smysl, a tak se vydává najít svou Marii... (České filmové centrum)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby to byla jen trochu míň vorlovina, bylo by to fajn. Je tu plno momentů, plno nápadů, které jsou hrozně dobré, ale celkově to má takový divný nádech. Neumím to přiblížit jinak, než že ta stylizace smrdí cigaretovým kouřem a nepříjemným oparem divné pachuti. Nic není lehké, nic není hravé, všechno to je podivně vysilující a já vůbec nevím proč. A ne takovým tím příjemným stylem, že filmař nějak zachytil podivnost světa, ale právě naopak. Asi to nedává smysl, ale nevim.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4
Napsáno a zpracováno jako studentský film. Jinak nová generace filmařů asi nemá co zásadního říci, možná za to mohou scénáře, peníze, autocenzura v hlavě. Kdo ví. Možná, že je to jen tím, že scénář má potenci na nějakých 60 minut ( resp. komerční hodinu, tedy 52 minut). Třeba v tom je zakopaný pes. Prostě povídka. Všichni herci hrají, jakože nehrají a oni někteří opravdu nehrají. Má to asi být absurdní ( policajt-srážka-pes- peněženka )? Má to být komedie? Nevím. Je to absurdní? Na současné české debuty ( i tvorbu) je to pořád dobrý potencionál, ale v rámci evropského a světového trendu je to neporovnatelné. FAMU je asi trochu starší, než mladá a odvážná. Hodnotím s ohledem, že je to studentský film se studentskými možnostmi a držím palce, ať druhý film je super.
  • vypadá to jako český studentský snímek a film vznikl, to je dobře
  • I am a policeman ( Lukáš Pavlásek ) ...tady jsem se zasmál
  • hlas a monology, dialogy Marie ( hlas v telefonu )
  • má to být absurdní, ale není

Dodatečné informace

Původní název:
Parádně pokecal (více)
  • Česká republika Parádně pokecal
  • Česká republika Totally Talking
Premiéra v ČR:
31. 7. 2014
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění