Sylvester Stallone se nechá zavřít do vězení, aby se následně pokusil utéct

Sylvester Stallone se nechá zavřít do vězení, aby se následně pokusil utéct
Plán útěku 2 | Lionsgate
PLÁN ÚTĚKU 2 (režie: Steven C. Miller)
Plán útěku 2
Po necelých 5 letech od "jedničky" je na scéně zpátky Ray Breslin v podání Sylvestera Stalloneho, aby opět otestoval vězeňské zabezpečení. Parťáka mu tentokrát namísto Arnieho dělá Dave Bautista, režisérem "dvojky" je nepříliš výrazný Steven C. Miller (First Kill) a řadě fanoušků Slye zůstávají oči pro pláč. Proč, proboha proč?!? Stallone, který si pečlivě volí angažmá, se představuje v jedné z nejhorších rolí kariéry. A pro ty, co nevěří vlastním očím, je tu informace o tom, že v plánu je ještě třetí díl "útěkářské" série.
Recenze Plánu útěku 2 si přečtete zde. Na webu RottenTomatoes je z toho prozatím 10 procent kladných recenzí...

HOTEL ARTEMIS (režie: Drew Pearce)
Scenárista Drew Pearce (Iron Man 3, Mission: Impossible - Národ grázlů) se pustil do režie a v novince Hotel Artemis rozehrává sci-fi thriller z alternativního světa, v němž Jodie Foster "šéfuje" luxusnímu hotelu, kde nacházejí štědře zaplacený azyl nejrůznější gangsteři a další figurky z podsvětí. Místo má jedno významné pravidlo: nezabiješ jiného hosta. Což v situaci, kdy se zde ocitne "legendární" zločinecký boss Orian Franklin, bere za své... Kromě Jodie Foster ve snímku dále hrají například Sofia Boutella (Mumie, Star Trek: Do neznáma) nebo Jeff Goldblum (Jurský svět: Zánik říše).
Tuzemské recenze si přečtete zde. Rotten Tomatoes dává 60 procent.

CHATA NA PRODEJ (režie: Tomáš Pavlíček)
A na závěr jedna tuzemská novinka, druhý celovečerák režiséra a scenáristy Tomáše Pavlíčka (Parádně pokecal). Talentovaný autor má zálibu v absurdním humoru a civilních scénkách, což v případě novinky Chata na prodej dokazuje na typicky české zálibě v chataření. Děj snímku se točí kolem prodeje jednoho takového rodinného "miláčka", kterého chce i nechce prodat matka rodiny v podání Ivany Chýlkové.
Chata na prodej
Chata na prodej | CinemArt
Ať už to dopadne jakkoliv, má se rodina na chalupě "naposledy" setkat, jenže samotná organizace a (ne)chuť mnohých vyrazit na Sázavsko provází značné potíže. Kromě Ivany Chýlkové ve snímku hrají například David Vávra, Judit Bárdos nebo Tereza Voříšková.
Recenzenti Chatě na prodej prozatím dávají solidních 70 procent.

Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.