Truth or Dare

57%
Truth or Dare
Truth or Dare
Hra "vadí, nevadí", kterou studenti hrají na univerzitě, se zvrtne poté, co Felix spáchá sebevraždu. Felixův bratr Justin chce vědět, proč ho ztratil. Rozhodne se jej pomstít. Zapojí se do této hry, avšak po svém.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 465 bodů
8
Vadí nebo nevadí? Velice známá hra, kterou hrál snad naprosto každý. A je to hra skutečně nebezpečná, neboť dostala do problémů nejedno kamarádství či partnerský vztah. A právě s takovým faktem si pohráli tvůrci tohoto snímku, který sice z počátku vypadá jako další bezvýznamný slasher na bázi mučení, ale svým vývojem a naprosto nepředvídatelným dějem předčí mnohé očekávání. Ten se sice drží známé dějové linky, ale veškeré zvraty tu obsažené, a že jich není zrovna málo, jsou skutečně předem neodhadnutelné. Žádné lekačky, žádné potoky krve, žádné vyloženě brutální scény plné useknutých částí těl, jak bývá u takovýchto slasherů zvykem. Příběh je čistě na bázi dramatizace a své napětí si drží do poslední minuty. Celé je to také vedeno v naprosté jednoduchosti a tak divák škarohlík doma na gauči pochopitelně začne polemizovat nad tím, jak jsou určité věci hloupé a jak se všichni přítomní chovají nelogicky, ale jedné věci si jistojistě nikdo nevšimne. Každý čin má svůj důsledek a každý důsledek vyvolá čin. A právě s tím si scénárista Matthew McGuchan velmi šikovně pohrál a režisér Robert Heath v plném pochopení natočil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
4
Málo intenzivní, málo zajímavých charakterů, pokusy o zvraty leda nudí. Truth or Dare je nezajímavý teen horor bez většího vzrušení, kdy všichni hystericky ječí, ale mně se chce spát.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Začátek byl tak slibnej! Justin je skvělá postava magora, ale po chvíli začne nudit. Pak tam je pár naprosto nepodstatných postav a ta vypatlaná dylina, která má chvílema naprosto úžasný nápady a je strašně dobrosrdečná a za 5 minut se z ní stane zase kráva. A navíc tolik WTF momentů už jsem dlouho neviděl. Naprosto nevysvětlitelný chování postav atd... Prostě mě to po 45 minutách přestalo úplně bavit a moc mě to nebralo. Kdybych měl alespoň radost z těch smrtí, ale i ty byli udělaný nudně. Škoda. Takovej promrhanej potenciál.

Dodatečné informace

Původní název:
Truth or Dare (více)
  • Velká Británie Truth or Dare
  • Velká Británie Action ou vérité
  • Velká Británie Action ou Vérité
  • Velká Británie Consequência Mortal
  • Velká Británie Istina ili Izazov
  • Velká Británie Raz dwa trzy, umierasz ty
  • Velká Británie Tharros i alitheia
  • Velká Británie Truth or Die
  • Velká Británie Verdade ou Consequência
  • Velká Británie Verdad o consecuencia
  • Velká Británie Играй до смерти
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění