Faktor 8 - Smrtící virus

35%
Faktor 8 - Smrtící virus
Faktor 8 - Smrtící virus
Na palubě letadla, které veze turisty z dovolené v Thajsku, vypukne záhadná epidemie, která usmrtí několik pasažérů ve velmi krátké době.Letadlo je dáno za nejpřísnějších bezpečnostních opatření do karantény na jedno bývalé vojenské letiště.Gregor, pilot stejné letecké společnosti, se dozví o katastrofě a zdrcen se pokusí zachránit svou ženu Annu a dceru Julii, které v letadle bojují o život. Pronikne do uzavřeného prostoru, zatímco situace dále eskaluje. Medicína nemá žádný protilék ani vakcínu - bezpečnostní síly a krizový štáb stojí před základním rozhodnutím: smí obětovat životy několika cestujících,kvůli bezpečí a přežití milionů lidí?



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 459 bodů
2
Z ryze televizního filmu se hlavně vlivem velmi nízkého rozpočtu nedá očekávat nic světoborného a tak jsem si ani zde nedělal žádné iluze. Rozjezd sice kupodivu vypadal nadějně, jenomže ... Tvůrci se po vzoru klasických amerických snímků velmi přísně drželi zavedené šablony, takže dramatizace, tempo a nabitá atmosféra jsou aspekty vcelku přijatelné. To se však ale bohužel nedá říci o scénáři, který je plný nesmyslů a podivných dějových zvratů. Kdo to proboha psal a kdo to schválil k natočení? Tohle bych spíše očekával od Sy-Fy či Asylumu, ale jak se zdá, v Německu mají zřejmě konkurenci. Alespoň výprava byla k něčemu. Není to zkrátka natočeno zase až tak špatně jak to vypadá, ale když je naprosto tupý scénář, nezachrání výsledek už vůbec nic. Zbytečný film na zmaření hodinky a půl.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
1.5
Virus se šíří po palubě letadla, lidi umírají, letadlo přistane, je dáno do karantény, lékaři řeší, jak virus rychle mutuje, lidi řeší, jak se dostat z letadla ven a vůbec není už těch nízkorozpočtových filmů o letadlech vážně nějak moc? Případně nedá se fakt i s malým rozpočtem natočit něco poutavějšího? Kdo tyhle filmy vůbec dělá a proč?

Dodatečné informace

Původní název:
Faktor 8 – Der Tag ist gekommen (více)
  • Německo Faktor 8 - Smrtící virus
  • Německo Faktor 8 – Der Tag ist gekommen
  • Německo Facteur 8: alerte en plein ciel
  • Německo Facteur 8 : Alerte en plein ciel
  • Německo Factor 8
  • Německo Factor 8: Pericolo ad alta quota
  • Německo Faktor 8 - Der Tag ist gekommen
  • Německo Faktor 8 - Smrtiaci vírus
  • Německo Wirus apokalipsy
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění