Značka: Na dožití

62%
Značka: Na dožití
Značka: Na dožití

V jedné vile bydlí velká rodina - manželé Květa a Evžen se synem, snachou, jejich dětmi a dcerou Zdenou. A jedním úvazkem na dožití v podkrovním pokojíku - starým dědečkem, nikoli vlastním. Děda už by mohl být v ústavu, protože i doktor musel usoudit, že není při smyslech: slaví Vánoce v létě, svými rozmary celou rodinu šikanuje, jenže ho nakonec všem bylo líto a zůstal v domě. Dům je relativně velký, ale pro tak širokou rodinu je i tahle vila prostě malá. Zvlášť když se Zdena rozhodne vdát a porodí potomka... Tragikomický příběh rodiny, která koupila vilu i s cizím dědečkem, natočil režisér Hynek Bočan v roce 1989 a roli dědy-kverulanta si zahrál Rudolf Hrušínský nejstarší.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Smutná televizni inscenace ze života. Hlavní aktéři řeší hlavní problém té doby.. bydlení. V situaci nenáviděného i z části milovaného dědy, kterého zahrál jak jinak než skvěle Rudolf Hrušinský by asi nechtěl byt nikdo. Konec rychlý, stručný a jasný. Pěkná podívaná na TV inscenaci.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Odlesk doby, lidí i tehdejší zábavy. Škoda, že toho Hrušínského není víc a že tam prostě jenom existuje - bez hlubšího významu a bohužel i pointy. Stejně tak by na půdě mohla stát stáj s němým koněm, pro film by to mělo zhruba stejný význam. Jinak ale celkem svižné a na Bočana a tehdejší dobu překvapivě odvázané. Byt za 1500 plus inkaso a tapeta "zvenku" pobavily.

Dodatečné informace

Původní název:
Značka: Na dožití (více)
  • Československo Značka: Na dožití
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění