Lucy

68%

Komentáře a recenze 58

Dle počtu bodů
naineko
naineko
1 549 bodů
10
Příjemná, odpočinková záležitost, kterou se nesmí brát moc vážně. Besson staví na kvalitních záběrech, promyšlených zvratech, využívá jedny klišé a jiné zas neguje. Přitom ještě stačí odkazovat na jiné filmy (třeba na Vesmírnou Odysseu). Vše protkáno nepovrchním humorem.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
9.5
Luc Besson není žádný hlupák a tudíž Lucy je film, který možná nesedí příznivcům velké akce a malé myšlenky. Zde si však Besson pohrává s lidským mozkem a zatím nikdo z nás neví, co vše by se dalo dokázat. Ano připadá nám to jako nemožná sci-fi, ale lidský mozek zatím nebyl prozkoumán, takže kdo ví... Scarlett a Morgan podávají skvělé výkony, takže spokojenost veliká. Velice se mi líbily i prostřihy na čekající predátory na nic netušící oběti. Už se těším na další Bessonův film.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
9.5
Zajímavá úvaha co se stane s člověkem, který dostane možnost využívat svůj potenciál mozkové kapacity na stoprocent. Až se mi chtělo jít shánět tu novou drogu. Má to spád, přehnané scény alá Besson. Zase něco k zamyšlení což mě baví a moc.
Melody Harkness
Melody Harkness
1 032 bodů
8.5
Na film jsem se neskutečně těšila, nejen kvůli nádherné Scarlett Johansson, ale i kvůli námětu. Na rozdíl od jiných sem nebyla zklamána. Film je povedený a s přihlédnutím na složitost a naši neznalost v probíraném tématu si myslím, že je to velmi povedené sci-fi. Skvělé triky, dobrá hudba a krásná žena :D co víc si přát?
Dootys
Dootys
850 bodů
6.5
Nápad rozhodně zajímavý, ale možná trochu špatně podaný. Nikdo neví, jak bysme se chovali, pokud bysme využívali více % mozku, a možná že něco z toho byla pravda, ale ten konec byl prostě už moc. Scarlett je skvělá herečka a sexy žena (a to říkám jako holka XD) a akční role jí perfektně sedí. Tady to bylo ale takové moc umělé. Neříkám že je to špatný film, to rozhodně ne, jen by z toho mohli vynechat ty dokumentární záběry a víc se snažit rozebrat její nabyté schopnosti.
minimoj
587 bodů
4.5
Hodně dobrý film. Mám ráda Morgena Freemana a zatím se mi všechny filmy s ním líbili. Děj filmu byl velmi zajímavy a donutí člověka přemýšlet o tom jak velkou kapacitu mozku jsme schopni využít. Jen jsem si pro halvní hrdinku přála lepší konec. Film vede k zamyšlení čeho všeho jsme jako lidé ještě schopni. Určitě doporučuji
Pacman
Pacman
586 bodů
9
Já vlastně ani nevím, co k tomu napsat. Námět není nic nového, ale zpracování myšlenkových pochodů takovou formou, to už s lidskou myslí dost pohne. Teda, kdo se tím chce nechat unést, tak jenom dobře. Kdo si z tohoto snímku chce něco vzít, rozhodně má co! Jediná výtka, že to natočil Besson, takže je to víc akční než filosofické (což je alespoň pro mě škoda, protože akčňáků je za rok dost). Do dokonalosti tedy chybí kousek. A teď jdu hloubat nad tím, jak bezvýznamné je lidské bytí.
hofmi
hofmi
532 bodů
8
velmi zajímavá idea filmu ze začátku i zajímavý film ke konci americký blábol
Socna
471 bodů
6
od Bessona člověk čeká cokoliv jen ne toto. pokus o filozofování a vyřešení otázek starých jak lidstvo samo mu sedí méně než střelba a hopsání po budovách. Lucy za shlédnutí stojí už jenom kvůli všemocné Scarlett.
mausis
mausis
370 bodů
10
Pro mně to byla docela pecka. Ale jak říkám sci-fi miluju a leccos mu odpustím, líbí se mi každá nová myšlenka, jiné pojetí a nečekané představy.Kam až se člověk dostane, aniž by chtěl a nic už s tím pak neudělá. Děj zpočátku fádní nabírá na rychlosti, přidá se akce a efekty. Herecky pěkně obsazené a závěr, který se mi líbil.Nuda to rozhodně není.
  • scénář a režie
  • herecké obsazení
  • hudba a efekty