Tajnosti

70%
Tajnosti
Julie (I. Bittová) má všechno. Úspěšného a pohledného manžela (K. Roden), zdravou a chytrou dospívající dceru (letošní jubilantka M. Issová), práci překladatelky, oddaného milence (I. Franěk) a teď dokonce i nový, velký dům, kam se celá rodina právě přestěhovala. Ale pod tímto zdánlivě spokojeným a klidným povrchem zatím odpočívají mnohá tajemství, která nebude možno skrývat donekonečna. Julie však nechce dělat zásadní rozhodnutí. Místo toho se vrhne do zcela nesmyslné mise. Když ráno ve zprávách zaslechne, že zemřela jazzová zpěvačka a klavíristka Nina Simone, kterou v mládí obdivovala, vzpomene si na dobu, kdy vše bylo jednoduché a kdy žádné hory tajností neexistovaly. Zcela iracionálně a přes protesty celé rodiny se rozhodne koupit si piano, na nějž jako malá hrávala. I když tím na první pohled od všech hlubokých problémů utíká, ukáže se, že tento jediný den, kdy opustí bezpečnou rutinu svého života a vydá se hledat vytoužený nástroj, převrátí její dosavadní život vzhůru nohama. A přesně tohle je někdy potřeba, aby člověk mohl začít znovu. (Česká televize)



avenis
avenis
8 151 bodů
5
ART! ... to musí být jedině Art. Tohle slovo pro mě znamená (v souvislosti s filmem), že cokoliv, co normální člověk považuje za bláznivé, je v tomto případě obdivuhodně krásné, hodno zamyšlení a prostě... tomu vy nerozumíte...:) Já nevím, filmové školy nemám, ale když mám co dělat, abych dialogům rozuměla, protože herci "šuchlají" a sotva otvírají hubu, dost mě to se*e. Ivu Bittovou mám ráda, je to brňanda jako já, ale tady se mi na ní líbilo jen to bleděmodré oblečení. Rodena bych shodila z přídě toho jeho lodního baráku. A zbytek lidí... no, dobře, dyť sou to Pražácííí... Ale vážně, žena má vědět, co chce. Tímto filmem Alice Nellis ženám moc nepomohla. Sama je totiž taková rozháraná a její filmy podle toho vypadají. (4.11.2020)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Upřímný film o malých věcech a člověku ve své nedokonalosti. Fyzický přístup k postavám, přeříkávání v dialozích, šepot - to všechno dělá z Tajností "sousedskou" záležitost, které lze bez problémů věřit a do níž je možno se vcítit. Iva Bittová r-u-l-e-z!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Film o ženě pro ženy, ale nejen pro ně, protože i já se u toho velmi bavil a to jsem nic nečekal. Skvělá páce režie, kamery s hudbou, hudba sama o sobě je skvělá občas mi připadala jako z Americké krásy), také jeden z O.S.T. který patří do mého playlistu, výborný, přirozený herecký projev Ivy Bittové, na které je film postaven a celou dobu na sebe strhává většinu pozornosti, Roden se sice objeví jen v pár minutách, ale stojej za to. Alice Nellis je velice talentovaná a dokáže natočit film, který nevypadá typicky česky, ale má svoje vlastní kouzlo a je na vysovké úrovni.

Dodatečné informace

Původní název:
Tajnosti (více)
  • Česká republika Tajnosti
  • Česká republika Little Girl Blue
Premiéra v ČR:
17. 5. 2007
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch