Anděl Páně

77%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
Hezká pohádka, která nám má ukázat pohádky trochu z jiného úhlu, nevadí... Skvělá pointa a výkony Ivana Trojana a ostatních...
kubas369
4 086 bodů
8
Nejlepší pohádka za poslední dekádu ale jen díky Trojanovi a Dvořákovi.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Perfektní námět někdy kazí trochu říběh ale rozhodně stojí film shlédnout protože je to pohádka z jiného pohledu a tak neváhejte protože něco takle povedeného českého poslední dobou nevzniká.
  • heci,humor,oreginální námět
  • příběh někdy hapruje
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Pěkná pohádka.Hodnotím 70 procenty.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
10
Konečně pěkná,vtipná pohádka. 21. století znamenala pro český film samé pitomé pohádky. Nyní díky Strachovi jsme se konečně dočkali kvalitní pohádky po tolika letech. Jsem vážně rád za to, že Jiří Strach existuje.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
4
Vážně nechápu, jak tento film někdo může považovat za nejlepší porevoluční pohádku (tady ale evidentně pomáhá odstrašující příklad pana Trošky a jeho uslintaných pitvorných pseudopohádek) nebo dokonce za film povedený! V kině to bylo podprůměrné, v televizi zrovna tak, jediné potěšující bylo herectví Jiřího Dvořáka, Ivana Trojana a mezi nimi fungující herecká "chemie". Dokonce ani ty tolikrát vyzdvihované "dospělé" vtípky a narážky na mě moc nezapůsobily. Veronika Žilková hraje svatou Veroniku, Aňa Geislerová svatou Annu, když si jde Ježíšek hrát s Jidáškem, vždycky se vrací s brekem. Haha...žert... Ovšem dokud jsme v nebi, můžeme si aspoň užívat příjemné rodinné pojetí katolického "pantheonu". S přesunem na Zemi se ale ukáží všechny nedostatky naprosto zoufalého scénáře, který se asi všemožně snaží vyřešit nedostatek financí - proč bychom jinak byli nuceni neustále sledovat neúměrně dlouhé scény typu "čert s andělem jdou po sněhu", "čert s andělem běží ve sněhu", "čert s andělem utíkají ve sněhu z kopce" (aniž bychom pořádně věděli, odkud, kam a proč spěchají). Veškeré napětí je (nebo spíš není) vytvářeno dvěma násilnými, umělými a hloupými zvraty. Proč třeba do té doby inteligentní čert vysvobodí hraběte z vězení tak, že ho přemístí 30 mil daleko? No protože potřebujeme zaplnit ještě 10 minut a divák už dlouho neviděl nikoho utíkat po sněhu!!! Postavy mají nulový vývoj, za zvláštní zmínku stojí Dorotka - nejhloupější ženské stvoření, které se kdy v české pohádce objevilo. Jiří Strach by udělal líp, kdyby se stejným obsazením, námětem a lepším scénářem natočil další z řady hodinových televizních papundeklových pohádek. V tomhle rámci už ČT uvedla dost povedenějších věcí, než je Anděl páně (např. Elixír a Halíbela).
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
9
Moc hezká vánoční pohádka, která měla takový úspěch, že režisér Jiří Strach natočil i druhý díl. Dobré filmové triky, žádný moc složitý děj. Prostě pohádka pro děti školou povinné. :) Jiří Dvořák jako čert Uriáš opravdu excelentní.
  • rodinná pohádka
  • Trojan + Dvořák
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
7
Sofistikovaná katolická pohádka s humorem, proč ne ?
Jonák
Jonák
1 689 bodů
9
Pěkná vánoční pohádka, která se stala nedílnou součástí vánoc ledajakého diváka - oprávněně. Herecké obsazení je perfektní (obzvláště hlavní postavy - čert a anděl, které Dvořák s Trojanem hrají naprosto skvěle), četné množství vtipných scén a hlášek. Příjemná vánoční podívaná.
czech-movie
1 476 bodů
10
Když vánoce a televize, tak Tři oříšky pro popelku a od roku 2005 i Anděl Páně. Krásná pohádka. Jiří Strach opravdu umí natočit krásné pohádky.