Most

70%
Most
Most
Film je namluven v češtině s anglickými titulky. Autoři scénáře filmu uvádějí, že námět čerpali ze skutečné události, která se odehrála před lety na Mississipi. Je příběhem otce s pevnými citovými vazbami na syna. Otec je zaměstnán jako obsluha železničního "padacího" mostu. Podlehne naléhání syna a vezme jej s sebou do práce. Události pak nabírají rychlý spád a otec je postaven před osudové rozhodnutí, které v každém případě od základu změní jeho život.
Zahraniční kritika snímek údajně s oblibou charakterizovala jako "krátký celovečerní film". Film byl nominován na Oscara.



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
6
Krásné pražské reálie (až na zmatečně využité parní lokomotivy - kde by se v Praze vzaly?), poněkud vykořeněné lidské osudy, nejasný scénář posedlý náhledem "je něco vyššího nad námi" a myšlenkou křesťanské ("abrahámovské") oběti. Herecky, scénáristicky a režijně poměrně zmatený film (nejen Linda Rybová netuší, co a jak vlastně hrát). Kdo ovšem z filmu absolutně vyčnívá, je skvělý Vladimír Javorský v roli otce; jeho potenciál zde není využit ani z deseti procent. Film byl nominován na Oscara v kategorii krátkých hraných filmů za rok 2003.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Je tam hodně cítit vliv americké produkce, který v českých reáliích dodává příběhu úplně jiný nádech. Za mě spokojenost. Nechybí tomu hloubka, emoce, akce a dobře napsané postavy (výjimečně dobře zahrané), takže není vlastně proč remcat (hlavně, co se týče technické stránky). Po té příběhové to ale trochu kolísá. Je to škoda, protože bylo s čím pracovat a kdyby tvůrci vypustili postavu feťačky, která krom finální scény pro děj nijak důležitá není, mohli rozvinout postavu otce v podání Vladimíra Javorského a dopřát jí daleko lepší katarzi. Takhle je to jen hodně motivů, bez ujasnění, co je ten hlavní a kompromis bohužel nefunguje.

Dodatečné informace

Původní název:
Most (více)
  • Česká republika Most
  • Česká republika To kalytero
Země původu:
Česká republika, USA
Ocenění:
Žádná ocenění