Why Did I Get Married Too?

52%
Why Did I Get Married Too?
Plakát traileru
Čtyři páry se sejdou na každoroční dovolené a snaží se analyzovat svoje manželství. Jejich pobyt na Bahamách je narušen příjezdem exmanžela jedné z přítomných, který je rozhodnutý získat svoji ženu zpět.


Scénář:

Filištajn
42 bodů
7
Velmi zajímavý náhled do manželství čtyř párů trvající několik let. Vcelku seriózní romantické drama, které mě musím uznat zaujalo a film samotný mě dokázal velmi lehce vtáhnout do děje.
Ten je jistě v určitých momentech vedený v lehčím duchu, ale určitě bych film nenazval komedií. Humor je zde jemný, lidský a není na sílu, jak to občas u "etnických" filmů bývá.
Nejsilnější stránky filmu tvoří jistě postavy a jednotlivé příběhy. I přes to, že s řadou rozhodnutí jednotlivých postav absolutně nesouhlasíte, stále daná rozhodnutí chápete, jelikož se k daným charakterů zkrátka hodí. Jinými slovy nemáte pocit, že jsou zde rozhodnutí mimo charakter.
Filmu ale velmi ubírá etnické zaměření. Samozřejmě kvůli velmi těžkému ztotožnění se s chováním některých postav v určitých chvílích kupříkladu. A problémem zde není etnikum samotné, ale jakási snaha o zaměření na něj. Kdyby film pracoval s myšlenkou, že stejná hloupá rozhodnutí mohou činit i jiná etnika, či smíšené páry, měli byste určitě z filmu lepší dojem. Film má i možnosti s touto myšlenkou dobře pracovat, aniž by se vzdali etnického zaměření, jelikož jedna z hlavních postav je psycholožka, jejíž knihy ohledně vztahů měli pomoct mnoha lidem. Na konci filmu máme dokonce možnost jednoho z takových lidí poznat. Bohužel i tuto možnost film úplně zahodí, i když se jedná o poslední cca. minutu filmu. Jsem si jistý, že spousta z Vás se na konci i pozasměje, což opravdu není pro film žádný kompliment.
Samozřejmě se tu bavíme spíše o filmu pro ženy. Zde vidím druhý problém filmu. Muži samotní, ač dobře napsaní, nemají ve filmu takový prostor, abychom pochopili jejich jednání a v některých situacích působí až ploše. Často tak můžeme mít pocit, že daný muž ve filmu není plnohodnotná postava ale spíš MacGuffin, který žene děj vpřed. Vzhledem k tomu, že film cílí na ženské publikum, by větší prostor pro muže, co se vyjádření citů, odůvodnění činů atd. týče, dával větší smysl.

Shrnuli to, jde o film, který mne bavil, citově uměl zaháčkovat a určitě mě přiměl se zamyslet, jak by kupříkladu mohlo i mé manželství jednou vypadat za několik let a jakým chybám se snadno vyvarovat. Navíc s tím, že jsem se i párkrát zasmál, aniž by mě to vytrhlo z děje (vyjma poslední minuty filmu). Pokud hledáte romantické drama, u kterého neusnete, tento snímek mohu doporučit.
  • Postavy
  • Děj
  • Etnická orientace

Dodatečné informace

Původní název:
Why Did I Get Married Too? (více)
  • USA Why Did I Get Married Too?
  • USA Auch Liebe macht mal Ferien 2
  • USA Ego giati panteftika?
  • USA Malzenstwa i ich przeklenstwa 2
  • USA Porque é Que Me Casei Também?
  • USA Por Que Eu Me Casei Também?
  • USA Pourquoi je me suis marié aussi?
  • USA Tyler Perry's Why Did I Get Married Too?
  • USA Why Did I Get Married 2
  • USA Зачем мы женимся снова?
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
60,07 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Why Did I Get Married Too?