Recenze filmu Nezvratný osud 2

68%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
6
Druhý snímek o nezvratných útocích smrti volně navazuje na předchozí film. Tam měl předtuchy mládenec, zde je má pro změnu dívka. Dokonce se i dozvíme, jak to se všemi zbylými minule dopadlo. Tentokrát to však tvůrci krapet přehnali. Ona dívka spíše vypadá jako nějaké médium, které každou chvíli ví, co se bude za pár minut kde dít. Někdy to i vypadá, jakoby té smrti spíše pomáhala. Události, které mají být útoky smrti, jsou tak časté, že už i zde je to k neuvěření. Jeden kýč střídá druhý a vše se odvíjí jak na běžícím pásu. Zkrátka se tu moc tlačí na pilu. Příběh jako takový tu nemá prostor se rozvinout. Ne, tohle se opravdu už nepovedlo. Tvůrci s tímto snímkem vstoupili do stejných vod a vytvořili pokračování bez sebemenší špetky nových nápadů. Jediná scéna vyrážející dech je hromadná nehoda na dálnici. Kam se hrabou všechny bouračky dohromady v německém TV seriálu 'Kobra 11'. A tak vzniklo zbytečné pokračování jinak dobrého snímku.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
6.5
Druhý díl je slabší a to paradoxně právě proto, že se snaží navázat na ten nejlepší.. první a to je za mě zbytečné a trošku vleklé. Další pokračování, které už jsou samostatným příběhem mě bavily více. I toto je však napínavá a děsivá podívaná... 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Nebere se to moc vážně, což je moc dobré východisko. problém je, že námět byl vyčerpán jedničkou. Zůstávají jen nápadité vraždy.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
8
Pokračování přidává na brutalitě, ale nechybí mu ani úmyslně drsný humor. Na filmu je vidět, že se na něm podílela zcela jiná skupina filmařů a Ellis nezapře ani to, že se občas kolem filmu pohyboval jako kaskadér. Úvodní bouračka je naprosto strhující a filmaři naprosto rezignují na sofistikovaný scénář a nabízí ,,pouze“ zvrhle zábavný sled propracovaných smrtí. Každopádně je to pořád sranda.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Napjatá atmosféra, jasný děj a dobrý nápad pohrávat si s osudem, který nás nemine. Za tuto myšlenku plný počet.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
6
Začátek byl OK. Některé "bloody" scény také, ale pak (druhá polovina) se to stalo takovým jakýmsi krkolomný "tak jo chlapi! dopište už, sakra, ten scénář, dejte nám ho, ať to konečně můžem dotočit". Postavy, které se chovaly ze začátku normálně, byly ke konci "omezené"? Poslední scéna fajn, ale do jiného filmu - žánru. Nasralo mě, že se po horroru musím smát...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
veľmi príjemné prekavapenie. kto čakal, že dvojka bude bezduchým vykrádaní jednotky, bude prekvapený. dejovo to je oproti pôvodnému dielu jednoznačne slabšie (a zbytočne prekombinované), ale prepracovanejšie gore efekty (kt. potešia oko správneho hororového fanúška) si vás určite získajú.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 369 bodů
7
Méně hororu, více humoru. Logika mi ve dvojce nejvíc hapruje (ta nová pravidla jsou tolik "vychytralá", až se skoro nedají pochopit), ale smrti jsou tak dokonaly cynicky černohumorné, že to má dvojka v mém osobním žebříčku jen maličký kousek od téměř kultovní jedničky. Chutný sequel. A servírovaná ruka rulez!
RedRose
5 159 bodů
8
Je to vetsi, je to krvavejsi, je to komplikovanejsi, ale jedno to urcite neni a to stejne dokonale jako jednicka!!! Sice to je porad super film, ale na jednicku mu cosi chybi! Jen doufam ze to s trojkou nepodelaji a bude alespon dustojnym nasledovnikem!
Harapes
Harapes
4 988 bodů
6
Toto je lepší dvojka,než obvykle dvojky jsou.