Alpha House

73%

Zajímavosti 5

  • Kromě absolventů Západního křídla Bílého domu Janel Moloneyové, Johna Goodmana a Bradleyho Whitforda se v seriálu Alpha House objevil také Matt Malloy v roli Herba v předposlední epizodě "Insttitutional Memory".
  • Janel Maloney hraje senátorku ze Severní Dakoty v seriálu Alpha House. V Západním křídle Bílého domu jako Donna Mossová, asistentka zástupce personálního šéfa Bílého domu Joshe Lymana, je vyslána, aby zastupovala Bílý dům také v Severní Dakotě během konference o odstranění slova North z názvu státu.
  • Několik stálých nebo hostujících hvězd tohoto seriálu se objevilo také v seriálu "Západní křídlo Bílého domu", dalším seriálu o vnitřním fungování americké vlády. Patří mezi ně např: John Goodman (senátor Gil John Biggs v seriálu Alpha House; předseda sněmovny/prezident Glenallen Walken v seriálu Západní křídlo Bílého domu), Janel Moloneyová (senátorka Peg Stanchionová v seriálu Alpha House; pracovnice Bílého domu Donna Mossová v seriálu Západní křídlo Bílého domu) a Bradley Whitford (senátor Ned v seriálu Alpha House; Josh Lyman v seriálu Západní křídlo Bílého domu),
  • Tvůrce seriálu Gary Trudeau vytvořil také komiks Doonesbury, který získal Pulitzerovu cenu. Je také ženatý s televizní moderátorkou a novinářkou Jane Pauleyovou, která v pořadu hostuje.
  • Projekt Alpha House byl inspirován článkem z roku 2007 v New York Times "Taking Power, Sharing Cereal" o bydlení senátorů Dicka Durbina, Chucka Schumera a dalších dvou senátorů.