Kód 46

64%
Kód 46
Plakát traileru

Blízká budoucnost. Detektiv William Geld má v Šanghaji vypátrat, kdo z pojišťovací agentury Sphinx se podílí na distribuci falešných "papelles", futuristické formy identifikačního průkazu, zajišťujících bezpečnost občanů přelidněných velkoměst před vetřelci zvenčí. William zjistí, že podezřelou je jedna ze zaměstnankyň Maria Gonzalesová. Nevydá ji však spravedlnosti, protože se do ní zamiluje. Po společně strávené noci se detektiv vrací domů do Seattlu k rodině. Jeden z Mariiných klientů však zemře vinou falešných "papelles" a on se musí znovu vypravit do Šanghaje. Na lékařské klinice nachází milovanou ženu, která s ním otěhotněla a tím se provinila proti kódu 46. Futuristická variace na oidipovský mýtus a film noir o detektivovi, který se zamiluje do podezřelé, vychází z možností i omezení, jaké lidstvu v blízké budoucnosti mohou přinést genetické manipulace.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nekonečně sterilní. To prostě nemám rád. Je v tom "cosi", kvůli čemu to nejde odstřelit, přestože jsem se povětšinou nudil.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 110 bodů
10
Možná nejprogresivnější sci-fi posledních let, jehož největší kvalitou je lehkost. Film, natočený v budoucnosti a poslaný zpět časem k nám.

Dodatečné informace

Původní název:
Code 46 (více)
  • USA Kód 46
  • USA Code 46
Země původu:
USA, Velká Británie
Rozpočet:
7,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění