Nesnesitelná krutost

63%
Nesnesitelná krutost
Nesnesitelná krutost je příběh Milese Masseyho (George Clooney), velice úspěšného prominentního rozvodového advokáta z Los Angeles. Setkání se zatím-manželkou jeho klienta Marylin Rexrothovou (Catherine Zeta-Jones), která se rozvodem snaží získat finanční nezávislost, se pro něho stane novou výzvou. Po procesu, ve kterém se mu opět podaří prokázat svou kvalitu a Marylin Rexrothovou doslova zruinuje, se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. Celý film se nese v duchu velice vtipných dialogů a nečekaných dějových zvratů až k závěrečnému vyvrcholení, které diváky nepochybně zaujme.



Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
6
Další z řady romantických komedií u kterých se dobře odpočívá,ale vysokou školu filmařství v tom nehledejte. Kromě hvězdného obsazení mne překvapilo režisérské duo. Coenovi bych v této žánrovce nečekal a je škoda,že se do ní nesnažili přinést něco nového.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Zábavné to je, což o to. Bohužel ale taky dost průhledné. U těchhle filmů "každý podráží každého" považuju za důležité, aby ty podrazy byly alespoň trochu neočekávané a překvapivé. Bezvýhradně sladký konec tomu také neprospívá. Nejslabší Coeni.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
4
Je mi to kurva líto, ale tohle byla slabota. Nejlepší tam byl začátek s Geoffrey Rushem - ten tam měl totiž nejlepší postavu (a culík). Jediny, z čeho na mě dýchli Coeni, byl Sípák Joe a ten starej právnickej kápo s jeho ďábelskejma chvilkama. Děj fakticky nic moc - drama vystavěné na předmanželskejch smlouvách ani nezní zajímavě, natož to pak natoč - a hlavně nekonzistentní chování hlavní mužské postavy mi vadilo (že by se nechal zlákat ke svatbě s ní?). Uplně tady chybělo to krásné coenovské dělání si srandy z násilí a zabíjení - tady chybělo i to zabíjení (no, s jednou výjimkou). Herecké obsazení taky dost odflákly - Clooney a Zeta-Jones jsou sice hvězdy, ale mohli je hrát jacíkoliv jiní herci. Ostatní herectvo, kromě zmiňovaného Sípáka Joea, taky špatné volby. Holt někdy se daří, někdy se nedaří.

Dodatečné informace

Původní název:
Intolerable Cruelty (více)
  • USA Nesnesitelná krutost
  • USA Intolerable Cruelty
  • USA Crueldad intolerable
  • USA Ein (un)möglicher Härtefall
  • USA Intolérable cruauté
  • USA Neznesiteľná krutosť
  • USA Prima ti sposo poi ti rovino
Premiéra v ČR:
6. 11. 2003
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
119,94 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch