Pianista

85%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
kubas369
4 086 bodů
10
Jedna nesmrtelná scéna vydá za celý film, pokud jste neviděli nevíte o čem mluvím pokud jo, tak víte přesně o které mluvím.
bidlobox
3 802 bodů
9
Skvělý film na věčné téma holocaust.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
8.5
Před shlédnutím mě celkem šokovalo hodnocení jiných. Mohu řict, že prvních 45 minut jsem si užil pěti-hvězdově, poté už byl příběh celkem o ničem a hlavně jsem ani neslyšel co říkají Němci. Film je sám o sobě pěkný, ale mohlo to být lepší. Má to stinné stránky jako každý film (až na Vykoupení z věznice Shawshank), ale tři hvězdy... kámo?
Ombak_Penari
2 764 bodů
8.5
Můj celkový dojem je že je to výborné a nemá cenu tomu moc vyčítat, ale pravda to asi není až tak absolutní. Adrien Brody skutečně skvělý, to mu nelze upřít, ačkoliv oscary se rozdávají i za mnohem zajímavější role. Ale celkově je to film, který velmi pěkně a názorně zobrazuje to, co jsem jinde viděl už Xkrát jinak a stejně dobře, jen ne třeba tak komplexně. Pianista je učebnicový film o životě židů za války. Szpilman se dostává snad do všech myslitelných situací, které židé mohli v Varšavě během války zažít od gheta až po ukrývání v tajných bytech a později kdesi v troskách města. Nic, co by mě vysloveně zaujalo pro svou nevídanost, ale přesto jsem sledoval dění od začátku až do konce s maximálním zaujetím. Hluchých míst minimum. Plný počet nedám, nic nového pod sluncem to není, ale kvalitní film rozhodně ano.
Edward
Edward
2 487 bodů
10
10/10
miza
miza
2 336 bodů
9
S filmu až mrazí jak je natočen.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Jeden z nejlepších filmů všech dob s jedním s nejlepších výkonů všech dob, Polanski umí. Scéna s klukem zaseklým v díře ve zdi mi slzely oči. S Městem Bohů nej film roku 2002. A taky lekce pro filmaře, kteří tvrdí, že vizuál je nejdůležitější doporučuji zhlédmout toto dílo. Dokonce mě to přimělo věřit v utopii, že někteří náckové měli cit.
skylark13
skylark13
2 087 bodů
10
Mrazivé a velmi působivé..
65David21
65David21
1 904 bodů
10
Smutné a pravdivé vyobrazení nejhorších lidských činů. Krásný příběh o geniálním člověku na pokraji života a smrti. reálně vypadající kulisy vytvářejí film skutečným. Vážně se cítíte, jako ve válečné rozbombardované Varšavě. Fenomenální snímek s fenomenálním výkonem v hlavní roli.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
8
Sice 2.sv stále dokola, ale Polanski je Polák s citem Francouze, který to umí podat bez zbytečných spektáklů.