Lore

68%
Lore
Plakát traileru

Lore, jejíž nacističtí rodiče byli zatčeni, putuje na jaře roku 1945 se svými sourozenci napříč zničeným Německem, aby našli útočiště u své babičky. Uprostřed všudypřítomného chaosu potkají záhadného židovského uprchlíka Thomase, který se k nim připojí. V těchto těžkých chvílích přistihne Lore sebe samotnou při pocitech nenávisti a současně touhy. Aby přežila, bude se muset naučit důvěřovat osobě, kterou ji učili všichni nenávidět. Společná cesta se stane výzvou k přehodnocení tradičních představ o rodině, lásce a přátelství.

 




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 311 bodů
8
Artový snímek, který šokuje svojí přirozeností a realitou poválečných dob nezvykle ze strany dětí nacistických rodičů. Tolik drsných scén pohromadě se jen tak nevidí. Těžké vyrovnání se s osudem a zjištěním pravdy o minulosti. Vše je podporováno nádhernou kamerou a krásnými scenériemi. Dojemné scény svým dojetím překonávají sami sebe. Herecké výkony dětských představitelů jsou až profesionální a neskutečně uvěřitelné. Výsledný dojem kazí přehnaně pomalé tempo. Místy to vypadá, jakoby tvůrci nevěděli jak dál. Konec také nijak nenadchne. Přesto tento snímek stojí za povšimnutí. Na takové téma už vzniklo mnoho snímků, ale tento mezi nimi dokonale vyčnívá.
beseda
beseda
1 931 bodů
9
Mé hodnocení: 80%. Viděno: 20.03.2013 (Febiofest). Jeden z mála filmů, který mapuje poválečnou éru Německa. Přirozený herecký projev dětí!
hellenak
7 bodů
nevypada zase tak spatne.. :)

Dodatečné informace

Původní název:
Lore (více)
  • Austrálie Lore
  • Austrálie Dark Room, The
  • Austrálie Savasin Gölgesinde
  • Austrálie Ta paidia tou polemou
  • Austrálie Лоре
Premiéra v ČR:
11. 4. 2013
Distributor:
AČFK
Země původu:
Austrálie, Německo, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné