Batman Rok jedna

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
8
Za mě jeden z nejlepších animovaných Batmanů. Příběh o zrodu hrdiny, vše svižné, krátké a úderné. Zajímavá část kolem dění v policejnich kruzích. Gotham dostatečně depresivní a temný. Hodina naplněna akcí a soukromým příběhem, který otevírá dveře dalším a dalším..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Doslova rozpohybovaný knižní komiks. Parádní grafika, skvělý příběh. Temný až detektvní děj, kdy např Gordonova linka by se neztratila ani v Sin City. Očividně z Year One čerpal dost i Nolan pro Batman Begins. 8/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Kouzlo animáku, napětí akčního filmu a ke všemu perfektní, temný příběh. Pánové z DC Comics se vytáhli. Hodně povedené dílo. Jen škoda že to v nejlepším končí a nerozjede se to naplno.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Velmi zdařile zachycený začátek Temného rytíře a komisaře Gordona. Zbytečně se neplýtvá akcí, spíše je znatelně vidět zaostření na dva silné příběhy, které stojí rovnocenně vedle sebe a jen se místy střetávají. Jen trošku zamrzí ne úplně zdařile podchycená postava Catwoman.
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
8.5
Velice vydařené. Hlavní příběhová linie zde překvapivě nepatří Batmanovi, ale komisaři Gordonovi, což se ukazuje jako skvělý nápad, který přidává na originalitě, bez které by tento tolikrát vyřčený příběh nebyl tentokrát tak dobrý. Dále připočtěme temnou atmosféru doprovázející film od začátku do konce, více než slušnou animaci, přiměřenou délku (61 minut), zajímavé postavy (až na Catwoman, která zde nemá co dělat) a je z toho parádní příspěvek do netopýří filmografie. Dospělé, realistické, temné - prostě perfektně Batmanovské! 85%