Zloději a vyděrači

61%
Zloději a vyděrači

Nezaměstnaná herečka a zdravotní sestra se stanou svědky bankovní loupeže a rozhodnou se, že se na ní přiživí vydíráním.
Kamarádky Shannon a Frances bydlí v Londýně a příliš dobře se jim nevede. Frances je herečka, věčně čekající na příležitost, Shannon pracuje jako zdravotní sestra na pohotovosti. Žije s přítelem Rayem, který tráví život s mobilem u ucha a rádiovým skenerem po boku. Jednoho dne dívky uslyší díky tomuto zařízení komunikaci lupičů, kteří se právě vloupali do bankovního sejfu. To, že se jakousi náhodou dostaly na jejich vlnové délky, jim vnukne nápad. Co takhle urvat z cizího lupu svůj kořistnický díl? Zprvu si vše představují jako dobrodružství, které jim může přinést i trochu peněz. Netuší ovšem, že akci připravují opravdu nebezpeční kriminálníci, kteří jim nehodlají dát ani penny. Naopak, chtějí se nežádoucích svědkyň zbavit jednou provždy. Nebezpečná hra s mnoha špinavými triky kamarádkám záhy otevře oči. Musí zvážit, jak budou dál postupovat, a rozhodnou se nachystat gangsterům důmyslnou past.(TV Nova)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Akční komedie, kde jsou v centru všeho dění dvě mladé neobyčejně prosté dámy? Ale ano a je to vskutku zábava. Zoufalá herečka a zdravotní sestra náhodně vyslechnou telefonní hovor, kde se dozví o bankovní loupeži přímo v jejich ulici. A jaký lepší nápad v jejich hlavičkách mohl vzniknout, než lupiče začít vydírat. Typická ženská naivita a činy příběh nesmírně osvěžují a dodávají ten správný punc. Příběh se vyvíjí přirozeným neochvějným tempem a to až do grandiózního akčně zábavného finále, který skutečně stojí za to. Tvůrci na přemrštěné efekty nevsadili a tak se snímek stále tváří devadesátkovým dojmem. Celkově sice průměrný film, ale k pobavení snad i ženských diváků zcela postačí.

Dodatečné informace

Původní název:
High Heels and Low Lifes (více)
  • USA Zloději a vyděrači
  • USA High Heels and Low Lifes
  • USA Zlodeji a vydieračky
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění