Útěk na svobodu

41%
Útěk na svobodu
Útěk na svobodu

Nevinný výlet do přírody se pro mladé sourozence změní v noční můru ve chvíli, kdy na vlastní oči spatří vraždu a zabijáci Tommy (Dominic Purcell – TV seriál "Útěk z vězení") a Kenny (Ethan Suplee – TV seriál "Jmenuju se Earl") je jako nepohodlné svědky začnou pronásledovat uprostřed divočiny. Otec dětí, Jack Damson (Brendan Fraser), touží své potomky před dvojicí zločinců zachránit, ale nejprve bude muset uniknout z vězení. Začíná boj o přežití, ve kterém se z lovců stává lovná zvěř. (oficiální text distributora)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
Dva zločinci se snaží chytit dvě děti, kteří se náhodně stali svědky vraždy. A vše se odehrává někde v přírodní rezervaci. Spíše televizní akční thriller, ale dá se říci, že ne vcelku zase až tak hrozný. Děj se veze v jednoduchosti a byť zpočátku vypadá spíše jako ekothriller, vše se nakonec rázem změní. Chvílemi to dokonce připomene snímek z roku 1994 ¨Divoká řeka´. A máme tu dvě hvězdy. Brendana Frasera v roli ochránce přírody a otce rodiny, který se dostane do vězení a jako trest dostane dřevorubeckou práci v lese. Pro ekologického aktivistu vskutku tvrdý trest. A na druhé straně barikády Dominica Purcella, pro kterého je záporná role doslova hereckým koncertem. Viditelně si to vychutnal. Příběh má i přes tu svou jednoduchost a v mnohém hlavně nelogičnost své napětí a ať se to někomu líbí nebo ne, zaujmout umí.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Tento film, který je uváděn pod českým názvem "Útěk na svobodu", zas až tak špatný není, řekla bych. Dávám mu 65%. Pochopitelně, není to žádná "bomba", ale udrželo to mou pozornost i v pozdní noční hodině a ta kanadská příroda je tam skutečně nádherná! Zde připomenutý snímek "Divoká řeka" patří k mým oblíbeným, tak pravděpodobně jsem na tento typ filmů stavěná. Oba zločinci byli výborní, jak Tommy (Dominic Purcell), tak jeho mírně retardovaný bratr Kenny (Ethan Suplee). Člověk si uvědomí, jak je nebezpečné vidět nějaký zločin, nemusí jít nutně o vraždu. Samozřejmě pozorným divákům neujde třeba to, že v 68. minutě se Jack (Brendan Fraser) snaží dohonit syna, který stojí na kopci a ohlíží se za Jackem. Při záběru na Jacka, který se snaží dostat na kopec, je poté možné všimnout si další osoby, patrně člena štábu, který měl herci pomoci do svahu. Ale takové věci, které by se stávat neměly, se přihodí i u jinak výborných filmů, že si to tvůrci prostě dostatečně neohlídají a pustí to takto ven.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
2
Obsazení špatné nebylo. Bohužel, to je tak jediné "pozitivum", co tenhle film má.

Dodatečné informace

Původní název:
Breakout (více)
  • Kanada Útěk na svobodu
  • Kanada Breakout
  • Kanada A Caça
  • Kanada Breakout - Weekend di paura
  • Kanada Firar
  • Kanada Martyres dolofonias
  • Kanada Perseguidos
  • Kanada Split Decision
  • Kanada Split Decision (2013)
  • Kanada Szökés
  • Kanada Свидетели должны замолчать
Země původu:
Kanada
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch