Východ

64%
Východ
Plakát traileru

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 459 bodů
3
Ekologický snímek vypadající jako na objednávku hnutí Greenpeace a jím podobní. Ne že by nebyl na hlavním problému děje kus pravdy, ale celý průběh je tak naivní, že to snad nemohli myslet ani vážně. Je dost znát i přílišná levnost tohoto celého filmového projektu a je s podivem, že je to určeno do kin. Nejen nadměrná televisnost je do očí bijící a tak kdo u toho v kině neusnul, tak už snad neusne při ničem. Pokud příběh nemá ani stupeň nějakého napětí či něčeho co by dokázalo zaujmout, není o co stát a jedná se o naprostou ztrátu času. To už leckteré dokumenty o ekologii mají daleko větší šťávu než toto.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Člověk by téhle grupě i možná fandil, kdyby ten děj nesjížděl k ptákovinám typu (jsem vousatý "skvoter", ale jakmile se okoupu a oholím, tak se dokáži dostat na jakoukoliv VIP akci a je ze mě agent Hadr, který převeze kohokoliv) anebo nesmyslným scénám (jsme cyber obři ale vesměs sedíme v kruhu a hrajem flašku a objímáme se). Ale jinak se to celkem dá. Navíc po dlouhé době vidět Ellen Page je prostě vždycky fain. 5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The East (více)
  • USA Východ
  • USA The East
Premiéra v ČR:
11. 7. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Velká Británie
Rozpočet:
6,5 mil. USD
Tržby:
2,4 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Východ je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch