Armáda temnot

72%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Pro mě osobně jedna z nejlepších komedií, která co do nechutnosti sice nemá na Jacksonovy vrcholné splattery, ale vtipem za nimi rozhodně nezaostává. Z trilogie Evil Dead ale asi nejslabší...
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
10
Díky čsfd i tv magazínu jsem si myslel, že jde o horor. Tento omyl mi začal být nemilosrdně vyvracen hned v prvních minutách filmu. Já vážně málem umřel smíchy. Ten nejlepší díl série. Ve dvojce se z Ashe stal ultimátní řízek, ale tímhle filmem se z něj stala legenda. O čemž svědčí pokračování(Ash vs. Evil dead), několik her(př. aktuálně Broforce) a řada komiksů. Díky nim poznali ostří Ashovy pily, argumentační sílu jeho dvojky a legendární bradu Bruce Campbella i Freddy a Jason, marťani, hitler, upíři nebo zombie marvel hrdinové. Pro někoho bude asi zklamání, že tady se už nedá o hororu mluvit, ale já se šíleně bavil. Je to neskutečná řada bláznivých vtipů, např. ti ukecaní kostlivci. Je to zkrátka šílená sranda. Velká škoda, že Raimi nenatočil podstatně víc hororových komedií. Protože už z Vlny zločinu(která, ale nedosahuje výšin Armády) bylo jasné, že mu to jde a ohromně to jeho, Bruce i celou partu baví.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Zakončení Raimovy slavné trilogie Evil Dead v hlavní roli s legendárním Bruce Campbell. Tato třetí část nás do historie do dob krále Artuše což už je celkem hodně velkej úlet, ale otom právě je celá trilogie. Tento díl se nemůže rozhodně brát jako horor, ale ani ne jako komedie, ale spíše něco mezi tím, takže hororová komedie, které se nemůže brát vážně. Ale je to pořád starej Ash v podání skvělého už zmiňovaného Bruce Campbell, kterej podí skvělé hlášky, navíc skvělý kostlivci, jde zde poznat vyšší rozpočet na tricích což není na škodu, ale ztratilo to to kouzlo studentského filmu, které měli první dva díly a hlavně ten první. Sam Raimi zkártka stvořil rozhodně kultovní hororovou trilogii s velkou dávkou humoru. Určitě nejslabší díl trilogie, ale jako celek naprosto skvělá podívaná.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Pozdrav krále, baby!" Hláškující Bruce Campbell ve své nejslavnější roli. Má to nedostatky, o tom žádná. Nicméně démonobijc Ash je dnes už klasika. Já se u toho několikrát zasmál, i když příběh je ujetej. Co se týče efektů, i ty nejsou nejlepší, ale na svou dobu boží! Sam Raimi se zde vyřádil a já tento film + Smrtelné zlo 2 žeru! Pokud se vám dvojka nelíbila, tak si toto nepouštějte. Pokud se vám dvojka líbila, tak si tohle užijete. - 80%.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
Raimiho obdivuju.Pro mě je to tvůrce,který se rodí pouze jedenkrát za století.Ikdyž jsou předchozí díly silnější v základních stránkách hororu - ARMÁDA TEMNOT si stále drží svůj charakter a temnou stránku,kterou mám rád.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Od čistokrevného hororu, přes černohumornou hororovou grotesku až k (polo)parodické fantasy komedii. Jen málokterá filmová série předvedla takto výrazný, netypický, ale přitom bezproblémový, vcelku ladný a vlastně i docela smysluplný postupný (sub)žánrový a stylistický přerod jako právě trilogie Evil Dead Sama Raimiho. Zatímco první díl se tvářil smrtelně vážně, Armáda temnot, přestože také obsahuje jisté hororové prvky, je už "pouze" řetězcem legračních, více či méně absurdních scének a momentů, z nichž ale některé jsou skutečně cool a nezapomenutelné. Ovšem nevyvíjela se jen série jako taková, ale i její hlavní hrdina a jeho představitel - v jedničce je Campbellův Ash poměrně standardní a nijak zvlášť osobitou postavou, kdežto zde už je s ním pracováno jakožto s precizně specifikovaným charakterem, ikonickým hrdinou takřka "indianajonesovských" parametrů, jemuž je film do značné míry podřízený a tudíž funguje především jako Campbellova velká (a náramně zábavná) one-man-show, kterou ze silného nadprůměru nestáhnou kvalitativně dolů ani (už v době vzniku) zastaralé triky a jednoduchoučký epizodkový (ne)děj
farb
farb
2 064 bodů
6
Jednička byla celkem slušnej horor, dvojka je pro mě absolutní kult, ale tohle je už jen trapně natahovaná kaše.
karlik4801
1 942 bodů
5.5
Už si to ani nebere jméno Evil Dead. Armáda temnot už je něco jiného než předešlé dva díly. Ale i tak si Ash dokázal udržet pozornost. Raimi ukázal, že si poradí i s trochu volnějším pokračováním svého bravurního hororu. Bohužel ale Armáda temnot není nějaký přelomový fantasy horor.
Dootys
Dootys
850 bodů
1.5
No tvl, co to jako mělo být? Od první minuty mi bylo jasný, že se tohle nedá brát vážně, ale co je moc, to je moc. Možná to tak mělo být myšlený, možná autoři chtěli jen pobavit (jestli ne, tak by opravdu měli zvážit návštěvu psychiatra), ale evidentně nejsem cílovka. Příběh naprosto ujetý a efekty fakt k smíchu. Je plno starších filmů, kde jsou mnohem lepší efekty než tady. Náhodou shlédnuto v tv při noční, jinak bych se na takovouhle chujovinu nikdy dobrovolně nedívala.
Narcipes Freak
Narcipes Freak
308 bodů
7
Chichichi. chachacha - to byla švanda. A jakože fakt byla, což ale nutně není dobře. Já mám Armádu temnot rád, ale první Evil dead zbožňuju. Právě proto, že se u něj člověk nesměje. A to ani divadelním výkonům herců...za to může ta naléhavost a strašidelnost. U trojky tohle prostě chybí. Tak trochu smrt tý série.