Argo

77%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
tak tenhle film mě naprosto dostal! Původně mě představa režírování bena Afflecka nijak neuchvátila, ale co se týká tohoto filmu, odhazuji veškeré svoje původní názory. už dlouho jsem u filmu každou jeho minutu nečekala se zatajeným dechem a nedoprovázela očima každý krok hlavním představitele. V tomhle filmu Ben ukázal, že vyrostl a dokáže dělat skvělý filmy. Oskar naprosto zaslouženej!
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Ben Affleck v dobré roli specialisty CIA, ještě lepší roli režiséra tohoto filmu a vůbec nejlepší roli falešného vedoucího produkce smyšleného sci-fi filmu Argo. Aneb jak dostat z Íránu šestici Američanů, kteří se skrývají v domě kanadského velvyslance a po případném odhalení a zajetí je nečeká nic dobrého. Těžko uvěřit, že by závěrečná scéna na letišti byla až takhle vyhrocená včetně těch stíhajících aut dosahujících startovní rychlosti velkého letadla, ale je úžasné, jak si až do poslední chvíle divák není koncem vůbec jistý. Už dlouho jsem neviděla tak napínavý příběh.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8
Tak jsem přemýšlel, kolik je tam pravdy, kolik fikce. Určitě se to s vteřinovou přesnotí zlomových momnetů takto neudálo, i když vše vypadá velmi věrohodně, dokumnetárně, natočeno jako by z dané doby. Podle závěrečných titulků se člověk vrátí k pocitu, že to tak asi bylo, i když film to jistě přikrášlil a tvůrci to doplnili o "americký" závěr, který byl malinko navíc. Přesto jsem v kině seděl dvě hodiny v napětí a užíval si to. Ben Affleck mě mile překvapil jako herec, ale více jako režisér. Tak nějak to všem složkám v tomhle filmu sedlo, aniž by filmu vládla hvězda, či výjímečný herecký výkon, což pro dokumnetární pocit bylo skvělé.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Nedivím se, že Argo získalo 3 Oscary. Velmi kvalitní snímek vykreslující situaci v té době. Ben Affleck ukázal opět své kvality jako režisér, o hereckým výkonu bych taky nehovořil zle, hodnotím ho velice dobře, ale řekl bych, že Ben by se měl držet už spíše režírování. Film vás velmi rychle vtáhne do děje a pak už jen s napětím sledujete, jak to všechno dopadne. 80%!
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Pokud jste viděli Affleckův snímek Gone, Baby, Gone, víte přibližně co očekávat. I přesto však režisér překoná všechny vaše představy.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Divácky vřelejší a atraktivnější verze Spielbergova Mnichova. Benu Affleckovi se již v třetím počinu podařilo vyhnout okovům mírného schematismu (viz Město) a mistrně skloubit autentické historické drama podle skutečných událostí, nečekaně vtipnou hollywoodskou satiru a žánrový thriller. Jistě, že většina situací ve filmu je záměrně dramatizována a jsou přidány i postranní vedlejší linky (Mendezova rodina) pro větší emocionální účinek, ale i tak Argo především překvapuje tím, jak je brilantně zrealizováno, že vyznívá jako intenzivní nenáročná žánrovka stejně jako seriózní kandidát na Oscara s politickým přesahem. Druhé zhlédnutí navíc skýtá potenciál více si všímat paralel mezi filmovou a agentskou profesí, které jsou si v lecčem velmi podobné.
Fanik
Fanik
3 068 bodů
9.5
Dokonalý film. Někdo řeší realističnost. A pokud bych jí řešil taky tak bych filmu dal nižší hodnocení. Ale mě jde o požitek z filmu a to tento splňuje na 100%.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Bylo téměř jasné jak to skončí, ale Affleck nám to zkomplikoval a nikdo nevěděl jak to dopadne. Pravdivý příběh Arga, je něco na co nikdy nezapomenu, nejen, že to bylo tak napínavé, ale i krásné. Argo je jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl, a i když mám rád Spielberga a fandil jsem Lincolnovi (kterého jsem zatím ještě neviděl), musím říct, že si Argo Oscara zasloužilo. Chtěl bych jednoho dne se seznámit s Benem Affleckem a říct mu, že natočil úžasný a nezapomenutelný snímek. Argo, fucking self!!
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Hollywood oblbuje lidi, oblboval a oblbovat bude. Film nám představuje netypický příběh z pohledu tajné služby, která spolupracovala s filmaři při záchraně šesti diplomatů a úspěšně je dostala zpátky do USA. Není nad to přijít s filmem, který stejně nikdy nevznikne, z Arabáků udělali pěkné voly. Se vším navíc vypomohl nechvalně proslulý Jack Kirby, méně slavná polovička Stana Leeho, jehož kresby dostaly Američany ven ze země. Napětí má film od začátku do konce, kdy divák neustále čeká, že se něco zvorá, i když ví, že to dobře dopadne. Sláva Americe, čest Kanadě a smrt Íránů, nic jiného si z filmu člověk asi nevezme, ale aspoň je to podané fantastickým způsobem. 80%
Edward
Edward
2 487 bodů
7
7/10