Let

73%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Výborné celkové zpracování filmu spolu se skvělým Danzelem Washingtonem ve mě zanechal uspokojení. Velmi dobrý scénář, který mě neustále držel v pozoru. Líbilo se mi to.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7
Příběh typického flámujícího pilota, který však nečekaně přistane s havarujícím letadlem. Hlavní otázkou filmu pak je: Zavinil nehodu sám pilot? Snímek sice nevychází ze skutečnosti, ale věrně zobrazuje nejrůznější problémy spojené s alkoholismem nebo samotným soudním procesem. Filmu by podle mě neuškodilo, kdyby byl o patnáct dvacet minut kratší, možná by pak nepůsobil tak zdlouhavě a mé hodnocení by bylo vyšší. 70%
Edward
Edward
2 487 bodů
7
7/10
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
7
Můj dojem z tohoto filmu je celkem rozpačitý. Po strhujícím začátku, který je opravdu skvostný se po dvaceti minutách film propadá strmě dolů stejně jako let střemhlav. Střední a vlastně většina filmu se pak nese v rádoby mravokárném tónu zda pít či nepít, zda to přiznat či nepřiznat, zda je hlavní hrdina alkoholik nebo není a zda je zbabělec, že není schopen si to přiznat, když v naprostém konci, který je zase veden v dobrém rytmu a napětí, přizná, že alkoholik je. Navíc stopáž téměř dvě a půl hodiny je neúměrná ději. Škoda, protože potenciál byl ve filmu veliký a zdaleka nebyl využit.
Pajmen
1 204 bodů
8
Celý film se vlastně řeší jediná věc - pilotův alkoholismus. Je to až neuvěřitelně depresivní film s pár světlými nadějemi k lepším zítřkům, ovšem nakonec to sám hříšník nevydrží a přizná se. S alkoholismem mám jako většina Čechů jisté zkušenosti a musím říct, že tenhle film mě hodně seděl, protože ukazuje, jakého démona z alkoholu děláme kvůli naší slabé vůli. Nebo je tomu naopak...?
michaela159
michaela159
1 045 bodů
4
Neskutečná ale opravdu neskutečná úvodní scéna, která člověka navnadí, že se bude jednat o vynikající film. Bohužel druhá polovina se tolik nepovedla, je roztáhlá a docela nudná a scénář tak nějak neví kam směřovat. Škoda, opravdu velká škoda. Čekala jsem od toho více, více s prostředí letadel, ale ono nic.
mausis
mausis
370 bodů
10
Tohle je rozhodně film, který není pro každého. Málokdo chce přiznat své chyby, a kdekoho frustruje dívat se na chyby druhých. Mně film ohromil, protože prožít něco takového a vzepřít se svým démonům, když člověk vlastně ani nechce...Ono vůbec nejde o to letadlo, ale o člověka,jak ovlivní to, koho potkáte a jak se zachováte takže nehledejte akci, která tam vlastně také je, ale perfektní herecký výkon Denzela, okamžiky kdy mně mrazilo a děj, který až dokonce má smysl. A konec? Pro mne dokonalý, nakonec posuďte sami.