Konzultant

59%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
5.5
Nic než nuda a nuda a ušlechtilá nuda, kterou nezachrání ani hvězdné obsazení v čele s Michelem Fassbenderem, Bradem Pittem, Javierem Bardemem, Cameron Diaz či Penelope Cruz. Ač se všichni snaží ze všech sil, přesto film působí velice chladně bez emocí. Dlouhé dialogy se vlečou a snaží se házet filozofická moudra, lež bez hlubšího efektu. Uznávám Ridleyho Scotta, ale toto se mu opravdu nepovedlo. Jednou stačilo a nikdy více.
Pajmen
1 204 bodů
3
Co tím chtěl básník říct???
  • Cameron Diaz, Bruno Ganz
  • Vše ostatní
salisbury
salisbury
1 101 bodů
6.5
Cunnilingus prologově započal chvějivý příběh pln hamižného chtíče a touhy po stále větších porcích dolarového kreditu. Javier Bardem zde krom svého nekřesťansky skvělého hereckého umu předvedl opět atraktivní účes z kterého závistí pobledl kdejaký bodlinami oplývající ježura. Několik opravdu povedených scén a výrazné herecké obsazení vyzdvihlo film do výše našich očí, kde bohužel bylo mírně za nohavici staženo k našim ramenům zbytečně dlouhými monologovými proslovy. Sumeček, ale zůstane jistojistě napevno zachycen v mé nemravné paměťové síti.
Yancl
Yancl
1 020 bodů
4.5
Nesmyslný až nevysvětlitelný přehmat mistra R. Scotta .. jinak si to neumím vysvětlit. Jeho filmy mají šmrnc, napjatou atmosféru a minimálně zajímavou zápletku. "Konzultant" nemá ani jedno .. ba naopak, dokáže místy nepříjemně nudit. Na první pohled vypadá film velmi přitažlivě, slavná herecká jména v hlavních rolích, na režisérské židli pan Scott a příběh zamotaný s drogovým kartelem. Jenomže pod pokličkou každý jednoduše rozlouskne néé-až tak sympaticky vypadající snímek. Příběh zamotaný jak námořní uzel, nic nedává pořádně smysl, akce žádná a atmosféra statická .. tohle nedělá dobrý film, také tak "Konzultant" dopadl.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
7
Konzultant nefunguje jako celek. Funguje ve fragmentech. A některé jsou mimořádně dobré. Troufnu si říct, že jsou výrazně a nezpochybnitelně lepší a divácky podnětnější, než oba zoufalé poslední Scottovy filmy (Prometheus, Robin Hood). Jistě na tom má velkou, ne-li zásadní zásluhu knižní předloha držitele Pulitzerovy ceny za literaturu Cormaca McCarthyho. Možná je tento film trochu nezaslouženě ve stínu Vlka z Wall Street, který vypráví o stejném druhu člověčí sebranky. Skoro mám dojem, že z Konzultanta by byl lepší seriál, než celovečerní film. Nejsilnější moment? Telefonický rozhovor a škemrání Konzultanta v podání Michaela Fassbendera s jakýmsi kartelovým bossem, který mu filosoficky vysvětluje beznadějnost jeho situace. To je moment, na který asi jen tak nezapomenu a film se tak zasekl svými háky do paměťového centra. A teď hurá do knihkupectví. Nepochybuju, že knížka bude úplně jiná liga.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
6.5
Ridley Scott nám v tomto hvězdném snímku představuje kriminální a velmi drsný thriller s výborným hereckým obsazením. Plejáda herců je zde opravdu skvělá. Samotný film však skrývá drama, odhalující nám kruté pozadí drogovým obchodů a drogových kartelů ve své naprosté nahotě. Jak moc může jeden pochybný obchod roztočit kolo osudu, které již nelze posléze zastavit a bere si s sebou vše, co mu přijde do cesty. V danou chvíli již posléze vůbec nezáleží na tom, jak moc jste bohatý či vysoce postavený nebo zda máte vlastní ochranku. Může mít vůbec tato rozehraná hra bez pravidel šťastný konec?
TemnýProrok
TemnýProrok
336 bodů
3
V tomto filmu jsem se vyloženě ztrácel a unikal mi motiv snad každé jedné z postav
Bigrambo
Bigrambo
238 bodů
4
Nikdy by mě nenapadlo, že se od režiséra formátu Ridleyho Scotta dočkám tak nudné podívané. Ovšem problém není ani tak ve Scottovi, jako spíše ve scénáři Cormaca McCarthyho. Ten nás vodí filmem, aniž by dal tušit role jednotlivých postav v obchodě s drogami a předhazuje jeden utahaný pseudofilozofický dialog za druhým. Asi nejlépe vystihl pocit z filmu vedle mě sedící divák, který si spokojeně pochrupoval… Ale abych jen nekritizoval, svým výkonem mě opět velice potěšil Javier Bardem (ten pán mě baví čím dál tím víc). A film také nabídne jednu nezapomenutelnou scénu, která mi v hlavě bude strašit ještě hodně dlouho :-)