Shrek

86%

Komentáře a recenze 58

Dle počtu bodů
hofmi
hofmi
532 bodů
8.5
Kdo by si nezamiloval kocourka v botách, oslíka nebo prdícího Shrecka ? Zelený zlobr se svými přáteli skvěle paroduje svět dospělých, baví se děti i rodiče, muzika je uvolněná a výborně doplňuje děj. V originále je oslík namluvený Eddiem opravdu k pomilování.
RafCapone
RafCapone
518 bodů
9
Proč to vysílají na Vánoce?
Aha, ono je to extrémně vtipné, zábavné, dobrácké a skvěle parodické.
To se dá nazvat jen a pouze klasikou. Zaslouženě.
gumoch
316 bodů
8
Tak jsem si po 20 letech od premiéry rád připomenul Shreka, kterého si matně pamatuju z dětství a musím se přiznat, že i po takové době dokáže pobavit nejen obsahem, ale i vizuálem. Opravdu se začínám ztotožňovat s názorem, že Shrek zaslouženě patří mezi top animované filmy všech dob. Nebudou se nutit ani děti, ani dospělí. Shrek si dokáže udělat srandu opravdu úplně ze všeho.
Anni
240 bodů
8.5
Jedna z nejlepších novodobých pohádek - nedávno jsem viděla znovu a i po 15 letech mi stále přijde moderní, svižná, úžasně vtipná a příjemná, a to i pro dospělé :)
odla
214 bodů
8
Geniální sestava hlavních hrdinů, s milým příběhem...
supermozek
supermozek
193 bodů
9
Dobre ano, ale ze by to mel byt nejlepsi animak, tomu se musim smat. Mozna tak prvni pulka, ktera ma slusny spad, ale jakmile dojde k osvobozeni princezny, tak uz je to jen umele natahovani. Vyhrady mam i k animaci, ne tedy k animaci tech pohadkovych postav, jako drak ap., ale k animaci realnych lidi. Snaha o "realne" pohyby vypada hodne levne. Me 4* hodnoceni patri originalni verzi, protoze pro tu ceskou bych musel jit hodne dolu. V tomto ohledu prakticky jasny souhlas s Monologem. Vizner ujde, ale dabing Shreka je otresny. Nechapu, jak nekdo muze do Zajimavosti napsat "skvely" dabing. Stejne spatny je i preklad, o nejakym Kajovi nema Gingerbread Man ani potuchy.
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
8.5
super animák, a super soundrack :)
Fargotroniac
Fargotroniac
138 bodů
10
Tak tenhle nápad se opravdu podařil. Perfektní příběh, super postavy a skvělá animace. Tentokrát se i dospěláci skvěle pobaví.
Asata
130 bodů
9
Oblíbený film mého syna, který ho znal zpaměti a pouštěl si ho neustále dokola. Zpíval společně s Fionou a plakal, když se dělo něco smutného. Velmi vtipné, jak pro děti, tak dospělé. Veselý film, dojemné scénky, skvělá hudba. První díl je velmi dobrý, další doporučuji také.
vexx
104 bodů
10
první dil se neda srovnávat s ostatními...