To se ti povedlo, Julie!

55%

Julie našla kdysi s přítelem strašidýlkem Hlavičkou na palouku maličké robátko, děvčátko jako dlaň. A protože to byla víla, s chutí se pustila do výchovy. Kordulka rostla, rostla... až přišel čas, který čeká na každé mladé děvče. Čas vdavek. Jenže v lese kloudného ženicha nenajdeš. Kordulka je jako květ, ta by si zasloužila prince, krále nebo aspoň rytíře? Tak si to barví podnikavá Julie ve svých představách. A nebyla by to ani ona, kdyby se neopustila do organizování. Jenomže, jak to už v životě i v pohádkách bývá, její představy, jakkoli vedené vlídným a dobrotivým srdcem se s Kordulčinými sny o ženichovi moc nesrovnávají. Julie sice zapojí do práce všechny své kouzelnické schopnosti, ale díky náhodě a čipernému Hlavičkovi se přece jen všechno zvrtne jinak. (oficiální text České televize)




Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Pěkná a veselá kulisová pohádka. Pro tento veselý až ztřeštěný typ pohádky se povedlo obsadit typově vhodné herce... Iva Janžurová, Vlastimil Bedrna, Michal Nesvadba. Je to příjemná veselá kratší podívaná vhodná pro zlepšení nálady. Mladou dvojici výše zmíněná trojka úplně zastínila.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Iva Janžurová a Vlastimil Bedrna zde mohli plně předvést svůj komediální talent, kdyby jim scénář poskytl tu možnost. To se bohužel nestalo. Magdalena Bičíková si "šlape na jazyk" a víla je poněkud přestárlá. Písničky nejsou nic moc a navíc jsou dost mizerně zazpívané. Prostě taková typická televizní pohádka s dějem na jedno brdo, jen jednou je to hodinář, pak zase čeledín, kominík, muzikant apod.

Dodatečné informace

Původní název:
To se ti povedlo, Julie! (více)
  • Československo To se ti povedlo, Julie!
  • Československo To se ti povedlo, Julie
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění