Seznam smrti

60%
Seznam smrti
Plakát traileru
Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Přesně tenhle typ filmů mám rád, takže bych čekal, že se mi Kill List bude velmi líbit. Ale nelíbí a já vlastně vůbec nevím proč, protože je tu všechno to, co na tomhle typu filmů oceňuju - nepoddajnost, nezařaditelnost a filmařská zručnost neobětovaná mainstreamovým nebo artovým ambicím. Můžu vlastně ten film jenom pochválit, jak je v něm všechno super, krom toho, že mě to vlastně vůbec nezajímalo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ta počáteční večeře sice byla parádní a i pak to vypadalo minimálně na solidní gangsterku o nájemných vrazích (pár scén bylo perfektních (kladivo!), ale zhruba od půlky jsem to už přestával pobírat až jsem se tím filmem doslova pronudil. Závěr šokující, ale spíš než údivem otevřenou hubu způsobil jen zakroucení hlavou...Navíc nechápu koho napadlo dát tohle do škatulky horror.. 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Dobré úmysly a několik třeskutě napínavých scén zabalených do zmatečného vyprávění, které vůbec nepohltí a v závěru nechává diváka z více otazníky, než by si přál. Oceňuji neortodoxní vedení pozornosti směrem k postavám, práci s hudbou a nečekané výbuchy násilí, ale story prostě nedávala valný smysl. I ten Srbský film, byť více samoúčelně a s morálním nesouhlasem, mě ve finále zasáhl silněji.

Dodatečné informace

Původní název:
Kill List (více)
  • Velká Británie Seznam smrti
  • Velká Británie Kill List
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
0,5 mil. USD
Tržby:
0,45 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění